Egy győzelemre került élete legnagyobb sikerétől a magyar teniszező

PIROS Zsombor; MILLMAN, John
Torino, 2021. november 27. Piros Zsombor az ausztrál John Millman ellen játszik a tenisz Davis-kupa torinói döntőjében, a D csoport első fordulójának Magyarország-Ausztrália mérkőzésén 2021. november 27-én. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Vágólapra másolva!
Piros Zsombor második fordulós mérkőzését is megnyerte a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében, így egy lépésre került a főtáblától.

A világranglistán 178. játékos másodszor indult a londoni Grand Slam-torna kvalifikációjában, 2017-ben az első körben búcsúzott, a mostani selejtezőt megelőzően akkor játszott legutóbb tétmeccset füves borításon.

Piros az első körben 40 perc alatt kerekedett német riválisa fölé, a második fordulóban pedig a brazil Matheus Pucinelli de Almeidával (227.) találkozott.

Piros Zsombor egyetlen győzelemre került a wimbledoni főtáblától Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

A Davis Kupa-válogatott játékos nem kezdett jól, de 0:2 után már csak két játékot veszített, így 41 perc alatt megnyerte az első szettet. A második felvonásban Piros azonnal brékelőnybe került, amit végig megtartott, így 90 perc alatt győzött.

A 22 éves teniszező – a 2017-es Australian Open junior bajnoka – a harmadik körben a kazah Mihail Kukuskinnal (160.) csap össze az első felnőtt GS-főtáblájáért, aki pályafutása legjobbjaként 39. is volt az ATP-rangsorban.

A főtáblára jutásért három mérkőzést kell nyerni a selejtezőnek hagyományosan otthon adó Roehamptonban, ahol a nők között szerdán (ma) még Babos Tímea és Jani Réka is pályára lép. A legjobb 128 mezőnyének alanyi jogon öt magyar – Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma – a tagja.

Eredmény:
selejtező, 2. forduló:
Piros Zsombor - Matheus Pucinelli de Almeida (brazil) 6:4, 6:4
később:
Jani Réka (8.) - Louisa Chirico (amerikai) 14:50
Darja Sznigur (ukrán, 7.) - Babos Tímea 16:00