Vágólapra másolva!
Rafael Nadal három év után játszott ismét füves borításon, a világranglistán negyedik spanyol teniszező szerdán, a londoni Hurlingham Clubban a svájci Stan Wawrinkát győzte le bemutató mérkőzésen.

Nadal a 6:2, 6:3-ra megnyert találkozót követően emlékeztetett: 2019 óta nem játszott füves pályán, előbb a világjárvány, tavaly pedig sérülése akadályozta meg a részvételben.

nyilatkozta a 36 éves klasszis.

Nadal legutóbb a 2019-es wimbledoni torna elődöntőjében játszott füvön, akkor a svájci Roger Federerrel szemben maradt alul.

A spanyol játékos idén pályafutása során először nyerte meg egymást követően az év első, valamint második Grand Slam-versenyét, az Australian Opent és a Roland Garrost.

Wimbledoni végső sikerével - ahol hétfőn kezdődik meg a küzdelem a főtáblán - egy lépéssel közelebb kerülhet ahhoz, hogy egy esztendőben övé legyen mind a négy GS-trófea. Ez a férfiaknál legutóbb az ausztrál Rod Lavernek sikerült 1969-ben. Nadal 22 GS-címe a férfiaknál rekordot jelent.

Rafael Nadal simán legyőzte Stan Wawrinkát Forrás: AFP/Adrian Dennis

A spanyol játékos az elmúlt időszakban lábsérüléssel bajlódott, május végén, június elején Párizsban minden meccsén fájdalomcsillapító injekciót kapott a pályára lépése előtt. A Roland Garroson aratott győzelmét követően rádiófrekvenciás kezelésen vett részt, ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy "a fájdalom enyhébb lett".

A legyőzött, háromszoros GS-bajnok Wawrinka - akinek csak a wimbledoni trófea hiányzik a gyűjteményéből - kifejtette: nem tudja, miként érzi magát Nadal, de ő egy teljesen normális állapotban lévő ellenfelet látott magával szemben.

mondta.

A világranglistán harmadik szerb Novak Djokovic - aki a legutóbbi három, 2018-as, 2019-es és 2021-es wimbledoni tornát megnyerte - ugyancsak a londoni Hurlingham Clubban játszott szerdán, és 6:2, 6:1-re legyőzte a kanadai Felix Auger-Aliassime-t (9.).