Vágólapra másolva!
Egy dél-afrikai bokszolót mesterséges kómába kellett helyezni, miután ellenfelétől akkora ütést kapott, hogy utána teljesen megzavarodott, és a levegővel kezdett el verekedni. A jelenet után a bíró lefújta a meccset.

Simiso Buthelezi könnyűsúlyú ökölvívót mesterséges kómába helyezték egy durbani kórházban, miután a vasárnap Durbanbanban rendezett mérkőzésen elvesztette a valóság érzetét, és nem az ellenfelét kezdte el püfölni, hanem a levegőt – írta a TMZ amerikai portál.

A semmit bokszolta a sportoló Forrás: Youtube

A 24 éves Buthelezi egy Boksz Világszövetség által rendezett All Africa könnyűsúlyú küzdelemben vett részt, ahol egy ártalmatlannak tűnő balos ütést kapott ellenfelétől, Siphesihle Mntungwától. Miután a bíró szétválasztotta a bokszolókat, Buthelezi egy másik sarokba ment,

és úgy tűnt, teljesen elvesztett a valóságérzékélését. A sportoló elkezdett árnyékbokszolni, miközben ellenfele mögötte állt.

A bíró látva a problémát megállította a küzdelmet, ami után Mntungwa megszerezte a bajnoki címet.

Mike Dube, a dél-afrikai KwaZulu-Natal tartományi ökölvívó menedzsere elmondta, hogy Buthelezit megvizsgálták az orvosok, de elmondása szerint nem történt változás az állapotában. Edzője, Bheki Mngomezulu elmondta, hogy a bokszoló nem mutatott semmi rendelleneset az edzés során, és a mérkőzés előtt megvizsgálták.