Vágólapra másolva!
A címvédő, összetettben éllovas francia Fabio Quartararo nyerte vasárnap Barcelonában a Katalán Nagydíjat a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájában, de a versenyen Nakagami Takaaki brutális balesete borzolta legjobban a kedélyeket.

A japán Nakagami Takaaki elkalkulálta a féktávot, elment alóla a motor eleje, és miközben Bagnaia a kanyart próbálta megfelelő tempóval bevenni, Nakagami fejjel nekiszáguldott a Ducati hátsó kerekének - derült ki a The Sun oldaláról. Hatalmas ütés kapott a feje, és hihetetlen szerencsével úszta meg a nagyobb tragédiát a versenyző.

Bagnaiának esélye sem volt elkerülni az esést, ahogy Rins-nek sem, aki a külső íven volt ekkor.

Takaaki Nakagami okozta a balesetet Forrás: AFP/Lluis Gene

Zsinórban ez a második futam, ahol Rins Nakagamival való összetűzés során köt ki a kavicságyban, és bár a mugellói ütközés felelőse annyira nem volt egyértelmű, a mostani nem kérdés. Nakagamit a barcelonai kórházba szállították kivizsgálásra, és a hétfői tesztet szinte biztosan kihagyja.

Takaaki Nakagami a fejével érintette a kereket Forrás: AFP/Pau Barrena

A Yamaha pilótája, Fabio Quartararo a harmadik helyről startolva lerajtolta az előtte indulókat, hamar nagy előnyt épített ki és magabiztosan nyert. Mögötte sokáig a vb-pontversenyben második Aleix Espargaro (Aprilia) haladt, ám a hazaiak kedvence elszámolta magát, az utolsó előtti kör végén azt hitte, vége a futamnak, idejekorán elkezdett ünnepelni, így hárman is megelőzték és végül csak ötödik lett.

A dobogó második fokára a spanyol Jorge Martin (Ducati) állhatott fel, míg harmadikként csapattársa, a francia Johann Zarco zárt.

Eredmények:
MotoGP (24 kör, 111,768 km):

1. Fabio Quartararo (francia, Yamaha) 40:29.360 perc
2. Jorge Martin (spanyol, Ducati) 6.473 másodperc hátrány
3. Johann Zarco (francia, Ducati) 8.385 mp h.
A pontverseny állása 9 verseny után (11 van még hátra): 1. Quartararo 147 pont, 2. Aleix Espargaro (spanyol, Aprilia) 125, 3. Enea Bastianini (olasz, Ducati) 94