Menet közben próbálta fellökni ellenfelét az országúti kerékpáros - videó

cycling TOPSHOTS Horizontal DAUPHINE LIBERE CYCLING RACE TIME TRIAL FIELD RURAL LANDSCAPE POPPY
UAE Team Emirates team's Colombian rider Juan Sebastian Molano Benavides rides during the fourth stage of the 74th edition of the Criterium du Dauphine individual time trial cycling race, 31.9 km between Montbrison and La Batie d'Urfe, central eastern France, on June 8, 2022. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Menet közben próbálta fellökni ellenfelét a Critérium du Dauphiné pénteki szakaszán az Emirates sprintere, Juan Sebastian Molano.

Az Emirates kolumbiai sprintere az Intermarché-Wanty-Gobert kerekesével akadt össze. Molano később elmondta, Hugo Page már régóta a "célkeresztjében volt", de bocsánatot kért a tettéért.

A pénteki szakasz vége felé akadt össze a két bringás, jól látható hogy Molano megpróbálja ellökni, majd meg is üti ellenfelét, akire folyamatosan kiabál. Később ért oda a csapattársa, aki próbálta nyugtatni a kolumbiait.

Miután célba értek, még akkor is balhéztak a felek, Molano nehezen nyugodott meg, de ezt követően nyilatkozott az újságíróknak. A csapatbuszban lehiggadt majd azt mondta: „Gyorsan és idegesen haladtunk a cél felé, veszélyes hibát követtem el, ezért szeretnék elnézést kérni az ellenfelemtől és a mezőny többi tagjától is. Megértem a kizárást, csak annyit mondhatok, hogy megbántam és tanulni fogok az esetből."

Molano később mesélte el, mi is történt valójában. Elmondása szerint még az első szakaszon majdnem bukott Page miatt, pénteken pedig 10 kilométerrel a cél előtt a francia legyezett előtte, vagyis nagyjából 80 kilométeres tempónál "váltott sávot" előtte, ami után kicsit össze is ütköztek.

„Remélem, megértik, amit tettem, elegem volt a kölyökből, mert az első nap csak a szerencsém miatt nem estem miatta, most pedig el lehet képzelni, mi lett volna, ha a mezőny elején elesünk 80 kilométeres tempónál. Nem volt szép, amit tettem, de felhevült állapotban voltam. Sprinter vagyok, tudom, hogy a kezeimnek a kormányon van a helye, de elvesztettem a fejem" - monda még mielőtt kiderólt volna, hogy kizárták.