Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sérülése után újra edz a kétszeres olimpiai bajnok sztársportoló

Lamont Marcell Jacobs atlétika
Italy's Lamont Marcell Jacobs celebrates his victory in the men's 60 metres during The World Athletics Indoor Championships 2022 at the Stark Arena, in Belgrade, on March 19, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Újra edzésbe állhat Lamont Marcell Jacobs, az olaszok kétszeres olimpiai bajnok sprintere, aki a múlt hónapban szenvedett izomsérülést.

A 27 éves sztár májusban a savonai viadal 100-as döntőjében sérült meg, amit ugyan megnyert, de azt követően többek között három Gyémánt Liga-viadalt is ki kellett hagynia Eugene-ban, Rómában és Oslóban.

Csütörtök este az olasz szövetség közölte, hogy a legfrissebb vizsgálatok eredményei alátámasztották Jacobs orvosi stábjának véleményét, mely szerint a futó ismét teljes intenzitással tréningezhet.

Lamont Marcell újra edzésben Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Jacobs az első olasz sprinter, aki olimpiai bajnoki címet tudott nyerni a klasszikus vágtaszámban. Tavaly Tokióban 9.80 másodperces Európa-csúccsal diadalmaskodott, majd 4x100-as váltóval is győzött. Jacobs idén a belgrádi fedett vb-n 60 méteren nem talált legyőzőre.

Az olasz sprinter számára a kihagyás nem jött jókor, de még van esélye, hogy a július 15-én rajtoló eugene-i világbajnokságra megfelelő formába lendüljön.

Mindent egy helyen az Eb-ről