Őrület: 2105 milliárd forintos vagyona van, már csak hobbiból teniszezik

tennis Horizontal
Jessica Pegula lesz Babos Tímea új párostársa
Vágólapra másolva!
Az amerikai Jessica Pegula vagyona meghaladja a Rafa Nadal, Roger Federer, Novak Djokovics trióét, mondhatni a bőre alatt is pénz van.

Élete végéig nem lesz gondja annak a férfinak, aki Jessica Pegulát oltárhoz vezeti. A 28 éves amerikai teniszezőnő ugyanis pokoli nagyságú, 5,8 milliárd dolláros (2105 milliárd forintos) vagyonnal bír - írja a Bors. Persze nem a különféle tornákon ütögette össze ezt az összeget, hanem a családi vállalkozásból illeti meg.

A legutóbbi madridi 1000-es versenyen finalista hölgy édesapja Terry Pegula, aki eleinte olajmérnökként kereste kenyerét, majd egyre jobban kamatoztatta hozzáértését, manapság már a gázkutakból csinál vagyont. Igazi sportkedvelő, a Buffalo Sabres NHL-es jégkorong-csapatot ugyanúgy támogatja, mint a Buffalo Bills amerikaifoci klubot. Ami a lányát illeti, együtt több pénze van, mint Rafael Nadalnak, Novak Djokovicsnak és Roger Federernek együttvéve, akik hárman 900 millió dollárt (326 milliárd Ft) kerestek eddig.

Jessica Pegulának elképesztő vagyona van Forrás: AFP/Martin Keep

A női világranglistán jelenleg 14. helyezett Jessica bevallja, olykor úgy érzi, hobbiból sportol, bár a terve az, hogy tíz közé verekszi magát a listán.

"Ifjabb koromban a mélytengeri búvárkodás vonzott, kisebb cápákat simogattam, egyszóval nem féltem senkitől. De ma ez a könnyelműség már nem köt le, elvégre egy igen tehetős és respektált amerikai család tagja vagyok."

Méghozzá olyan férfiú a papája, akinek több pénze van, mint a volt amerikai elnök Donald Trumpnak és Bon Jovinak együttvéve.