Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Djokovic Boris Becker börtönbüntetéséről beszélt

Djokovic Becker
Az év végén elváltak az útjaik. Novak Djokovic (balra) és Boris Becker
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic a madridi tenisztorna sajtótájékoztatón beszélt korábi edzőjéről, Boris Beckerről, aki két és fél éves börtönbüntetést kapott.

Boris Becker fedezetként felhasználható vagyoneszközök elvonásában, ingatlanvagyon bevallásának kétrendbeli elmulasztásában és adósságkötelezettségek eltitkolásában mondta ki bűnösnek a bíróság. Becker tőkét helyezett át üzleti számlájáról kilenc másik betétbe, köztük két korábbi feleségének is utalt.

A hajdani világelső három éven át volt a jelenlegi világelső, a szerb Novak Djokovic edzője. A szerb megrendülten nyilatkozott Beckerrel kapcsolatban.

Három évig dolgozott együt Novak Djokovic és Boris Becker Forrás: AFP/Nicolas Gouhier

„Nagyon szomorú vagyok, a szívem szakad meg miatta. Régi, jó barátom, aki évekig volt az edzőm, aki közel áll hozzám, és a pályafutásom szempontjából is sokat köszönhetek neki. Nem dolgom az ítélettel foglalkozni, de a barátjaként nagyon szomorú vagyok, nem is mondhatnék mást. Remélem, átvészeli ezt az időszakot, a börtönéletet és utána tudja folytatni a sajátját. Nem tudom, lehet-e a normális szót használni, mert mindenki élete megváltozik a börtönben, főleg ilyen hosszú idő alatt. Imádkozom érte, remélem, fizikálisan és mentálisan is bírja majd, utóbbi talán még fontosabb" - mondta Djokovic.

Mindent egy helyen az Eb-ről