Babos Tímea kikészült: Ha ennyire utáltok, mi a fenének követitek a pályafutásom?

BABOS Tímea; ASBÓTH József
Babos Tímea sérülés miatt feladta a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics elleni mérkőzését is
Vágólapra másolva!
A párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros WTA-világbajnok Babos Tímea Hibino Naóval oldalán nyerte meg párosban a floridai Bonita Springsben rendezett, 100 ezer dollár (36 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát, majd egy hosszú bejegyzést tett közzé az Insagram-oldalán. A klasszis magyar teniszezőnő igazán beszédes fotókat oszott meg, és üzent is a rosszakaróinak.

A 28 éves játékos a japán Hibino Naóval diadalmaskodott a zöldsalakos ITF-versenyen, ahol 4. kiemeltként nem vesztettek szettet a döntőig. A vasárnapi fináléban aztán döntő rövidítésben gyűrték le az Olga Govorcova, Katarzyna Kawa fehérorosz, lengyel kettőst 6:4, 3:6, 10-7-re. Ez volt a magyar teniszező 35. trófeája párosban.

A párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros WTA-világbajnok Babos - aki legutóbb 2020 októberében nyert tornát, akkor a francia Kristina Mladenoviccsal ünnepelhetett a Roland Garroson - hosszú és sokatmondó bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán a siker után.

"A mai nappal vége lett az amerikai túránknak, 2020 után végre újra tornagyőzelmet ünnepelhettünk. Pár gondolatot megosztanék veletek, illetve figyelmetekbe ajánlanám a képeket is,szerintem beszédesek. Tisztában vagyok vele, hogy nem úgy alakultak a versenyek, ahogy szerettem volna; nem azokat az eredményeket értem/értük el, amiket reméltem. Mindezzel együtt,

nem hiszem, hogy köteles lennék az állandó bántásokat elviselni, amit egyesektől kapok (érdekes, hogy a világon bárhova is megyek, megbecsülnek engem és az eredményeim is).Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs, hogy mennyit készülök, edzek, küzdök,

mennyit agyalok, szenvedek, erőlködök, hogy jobb lehessek" - írt Babos Tímea, aki szerint szinte minden meccsét szorosan veszítette el az idei évben és akiktől kikapott, rendre jól szerepeltek. Közel áll hozzá, hogy átforduljon ez a sorozat.

Hosszú bejegyzésben üzent Babos Tímea a rosszakaróinak Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Elmondta, nem magyarázkodik és nem sajnálatra vágyik, egyszerűen elege van a lekicsinylő, rosszindulatú bántásokból.

"Nem a kritikával van a baj; higgyétek el, kevés ember van, aki nálam jobban tudja kezelni ezeket... Tisztában vagyok vele, hogy vannak hibáim, tudom, hogy van hova fejlődnöm, de azt is tudom, hogy mindent megteszek nap, mint nap a céljaim elérése érdekében. Teniszezem, kondizok, futok, jógázok, meditálok, olvasok, teniszt nézek, egyszóval dolgozok

Eddig azért bántottatok, mert ,,kövér,, vagyok. Lefogytam több, mint 8 kilót. Azért szóltok be, mert nem mindig viselkedek ,,szépen,, a pályán. Legyetek a helyemben, éljétek át ezt a nyomást, viseljétek el, ha épp nem úgy megy, ahogy szeretnétek, holott a rengeteg meló benne van,

vagy épp a társatok nem küzd, miközben te mindent beleadsz.( Említsem, hogy néha egy káromkodást megértetek, de az xy nemzetiségű ellenfél is teszi ugyanezt Bántsatok, mert lassú vagyok (ami a jelenlegi fizikai állapotom miatt nem is igaz), sokat hibázok, kicsit szerválok, röviden játszok, stb, miközben napi min 6 órát azon vagyok, hogy jobb legyek, így nem viccből vagy direkt cseszem el a napotok" - írta le a magyar teniszezőnő.

Hozzátette, legyen 32 vagy épp 4 fok, vesztes vagy győztes meccs, reggel 7 vagy este 7, a lényeg hogy ott van a pályán és dolgozik. Csendben, mert így szokta, ellentétben a hazug, rosszindulatú megjegyzésekkel. Viszont most úgy döntött, hogy kinyitja a száját, mert egyeseknek életcélja, hogy őt és a körülötte állókat bántsák, nem építő szándékkal.

"Továbbra is azt kérdezem, ha

miközben nem is sejtitek, milyen sebeket ejtetek, nem csak rajtam, hanem a körülöttem állókon is. Számomra a legfontosabb az, hogy aki ismer, tudja, hogy milyen vagyok, és akik szeretnek, magamért és nem az eredményeimért szeretnek! Az eredményeim megbecsülik, elismerik, építő szándékkal tanítanak, nem lehúznak, nem a földbe döngölnek, bármit is teszek. Száz szónak is egy a vége: Köszönöm azoknak, akik továbbra is bíznak bennem, akik támogatnak, és akik mellettem állnak!Én teszem a dolgom, ahogy eddig is, és hiszem, hogy jönnek még sikerek! A mostani páros tornagyőzelem, de legfőképpen a héten mutatott játék (egyéni és páros) igenis ezt a hitet erősíti bennem."