Bondár elődöntbe jutott a karlsruhei tenisztornán

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul Anna Bondar,Istanbul,quarter-final match,TEB BNP Paribas Tennis Horizonta, Bondár Anna
Bondár Anna szettelőnyről veszített
Vágólapra másolva!
A harmadik helyen rangsorolt Bondár Anna bejutott pénteken az elődöntőbe a Karlsruhéban zajló, 125 ezer dollár (45 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

A világranglistán 69. Bondár kiválóan kezdett a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő német Éva Lys (251.) ellen, az első játszmában pontot is alig engedélyezett ellenfelének, majd a második szettben is meglépett 2:0-ra. Azt követően viszont kiegyenlítődött a küzdelem, amely végül kiélezett végjátékban dőlt el.

Bondár elődöntős ellenfele a másodikként rangsorolt egyiptomi Majar Serif (62.) lesz, aki a negyeddöntőben az ötödik kiemelt Udvardy Pannát győzte le két szettben.

A világranglistán 92. Gálfi a pénteki negyeddöntőben két szettben kapott ki a német Anna-Lena Friedsamtól (249.). A mérkőzés 1 óra 36 percig tartott.

A harmadik helyen kiemelt Bondár Anna (69.) így - a német Éva Lys (251.) felett aratott győzelmét követően - egyedüli magyarként készülhet az elődöntőre, amelyben a másodikként rangsorolt egyiptomi Majar Serif (62.) lesz az ellenfele. Utóbbi játékos a negyeddöntőben az ötödik kiemelt Udvardy Pannánál bizonyult jobbnak.

Eredmények, negyeddöntő:
Bondár Anna (3.)-Éva Lys (német) 6:0, 7:5
Majar Serif (egyiptomi, 2.)-Udvardy Panna (5.) 6:4, 7:6 (7-5)
Anna-Lena Friedsam (német)-Gálfi Dalma (7.) 6:3, 7:6 (7-1)