Fontos bejelentést tett Mo Farah

Horizontal ATHLETICS MARATHON
Pacemaker, Britain's Mo Farah runs in the elite men's race of the 2020 London Marathon in central London on October 4, 2020. - This year's London marathon, an elite-athlete only event, takes place in a "secure biosphere" on a enclosed, looped course, in St James's Park, due to coronavirus restrictions. (Photo by Adam Davy / POOL / AFP) / “Restricted to editorial use - sponsorship of content subject to LMEL agreement”.
Vágólapra másolva!
A jövőben várhatóan csak utcai futóversenyeken szerepel Mohamd Farah négyszeres olimpiai bajnok brit atléta.

A 39 éves versenyző erről azt követően beszélt, hogy egy hétfői, londoni 10 ezer méteres versenyen másodikként zárt.

fogalmazott Farah, aki először indult pályaversenyen azóta, hogy tavaly júniusban nem jutott ki a tokiói olimpiára.

A hatszoros világbajnok Farah 2012-ben és 2016-ban is duplázott, az ötezer és a tízezer métert is megnyerte az ötkarikás játékokon, hétfőn azonban a hosszabbik távon közel egy perccel maradt el egyéni legjobbjától.

Kiemelte, a júliusi, eugene-i világbajnokságon biztosan nem indul, azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy a Nemzetközösségi Játékokon, vagy az augusztusi Európa-bajnokságon rajthoz áll-e.

"Jelenleg azt gondolom, hogy nem, de addig még van jó néhány hónap" - fogalmazott Farah, aki szerint jelenleg nincs olyan állapotban, hogy felvegye a versenyt a világ legjobbjaival.

A brit lovagi címet birtokló szomáliai származású sportoló a riói olimpia óta szinte csak utcai viadalokon indult, a 2018-as Chicago Marathonon 2:05:11 órás időeredménnyel új - azóta már megdöntött - Európa-csúcsot állított fel.