Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást írt alá a Szerencsejáték Zrt. és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar kardvívó Szilágyi Áron. A nemzeti lottótársaság a következő három évben segíti az olimpikon sikeres felkészülését a világversenyekre. 

2022 áprilisában minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójával lép stratégiai együttműködésre a nemzeti lottótársaság. A tavaly az Év sportolójának választott bajnok emellett a fogyatékossággal élő gyermekek integrációját elősegítő területen is szerepet vállal majd. A partnerség részleteit Larus Étterem és Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón ismertették a sajtó képviselőivel.

- mondta dr. Bozóky Alex, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója. A nemzeti lottótársaság vezérigazgatója szerint a pandémia kihívások elé állította őket, de felgyorsították a fejlesztéseiket, és új termékeket is be tudtak vezetni.

A sajtóeseményen jelentették be a megállapodás részleteit Fotó: Hirling Bálint - Origo

A vállalat árbevétele csúcsot döntött, és ennek a felét a sportfogadásból érte el a cég. Dr. Bozóky Alex elmondása szerint további növekedésre számítanak, főleg az e-sport fogadások népszerűsége és az évvégi labdarúgó-világbajnokság miatt.

- mondta el a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója a háromszoros olimpiai bajnokkal való megállapodás alapértékeivel kapcsolatban.

- mondta el dr. Bozóky Alex.

2021-ben a Tokióban rendezett nyári olimpiai játékokon kard egyéniben harmadik olimpiai aranyérmét szerezte meg a magyar kardvívó, ami egyedülálló a sportág történetében.

Szilágyi Áron szerepet vállal a Tippmix sportfogadási termék népszerűsítésében, valamint aktívan részt vesz a "Tarts velünk egy akadálymentes jövőért" elnevezésű, a fogyatékossággal élők társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő programjában is. A Szerencsejáték Zrt. bízik benne, hogy az olimpiáig tartó időszakban a nyugodt felkészülés egyik támpillére lehet a magyar olimpiai bajnok számára.

A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron a magyar vívósport meghatározó alakja Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A sajtóesemény moderátora, Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója ezután a 32 éves sportolót kérdezte, aki tizenöt évvel ezelőtt nyerte meg első világbajnoki aranyérmét, valamint tíz éve lett először olimpiai bajnok.

- árulta el Szilágyi Áron. A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó kiemelte, hogy pályafutása alatt mindig igyekezett megújulni, új módszereket kitalálni.

- mondta el a bajnok az edzésmódszereivel kapcsolatban. A céljaival kapcsolatban is elárult pár dolgot.

- mondta el Szilágyi Áron. A magyar sportoló eltökéltség mi sem jelzi jobban, mint, hogy a junior világbajnokságot is végigkövette, hogy időben fel tudjon készülni az új ellenfeleire.

Szilágyi Áron szerint fontos, hogy motiválják a szurkolókat Fotó: Hirling Bálint - Origo

Szilágyi Áron a Magyar Érdemrend nagykeresztjét is megkapta korábban.

- nyilakozta a csapatban világbajnok kardvívó. A 32 éves sportoló nagy értéknek tartja a hűséget, mivel 9 éves kora óta tartozik a Vasas sportegyesületéhez.

- mondt el Szilágyi Áron, aki emellett a Nemzetközi Vívószövetség sportolói bizottságának is a tagja.

Adott már nekem annyit a magyar sport, hogy kötelességem visszaadni ezt

- árulta el a sportvezetői szerepvállalásával kapcsolatban az olimpia bajnok kardvívó.

- mondta el Szilágyi Áron.

Szerencsejáték Zrt, Szilágyi Áron, sajtótájékoztató, szponzor Fotó: Hirling Bálint - Origo

A világ-és Európa-bajnok magyar kardvívó nagyon fontosnak tartja a fogyatékosság felé való érzékenyítést a társadalomban.

- mondta el Szilágyi Áron. A sajtóesemény végén Szilágyi Áron elárulta, hogy a Vasas labdarúgócsapatáért szorít, a külföldi csapatok közül pedig a Bayern München a kedvence.

- mondta végezetül a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó.