Liu Shaoang a testvére nélkül indul harcba a vb-címért

LIU Shaoang, téli olimpia, éremátadás, érem, átadás, ceremónia, ünnepélyes, arany, aranyérem, gyorskorcsolya
Peking, 2022. február 14. Az aranyérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén az olimpiai parkban a pekingi téli olimpián 2022. február 14-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A sikeres olimpia után a világbajnokságon sem lazsál Liu Shaoang. Az immár kétszeres olimpiai bajnok gyorskoris a montreali viadal egyik legnagyobb esélyese, igaz, az őt mindig segítő Liu Shaolin Sándor ezúttal inkább pihen.

A Pekingben egyéni olimpiai bajnoki címet szerző

Liu Shaoang egyedüli esélyesként utazik Magyarországról a vébére. A férfiak mezőnyéből hiányzik két nagyágyúnk, Liu Shaolin Sándor, aki éppen Mexikóban tölti a szabadságát, továbbá Krueger John-Henry,

ugyanakkor megint álomszerűen repeszthet a pekingi téli olimpián aranyérmes, immár kétszeres ötkarikás bajnok Ádó, azaz Liu Shaoang. Az FTC-sportoló 2021-ben Dordrechtben 500-on és összetettben vb-arany-, 1000 m-en és váltóban ezüstérmes volt, most megint bajnok lehet.

Liu Shaoang az olimpia után sem lazsál Forrás: MTI/Kovács Tamás

viszont ez lesz az idényzáró versenyünk, úgyhogy ezt még meg kell tolni, aztán lehet nagyokat pihenni" – mondta az elutazás előtt Liu Shaoang a Borsnak.

"Aki ismeri a sportágat, az tudja, hogy itt bármi megtörténhet, és azt is, hogy nem lehet mindig nyerni.

Nem olimpiai, vagy világbajnokként állok oda, hanem egy olyan versenyzőként, aki teljesíteni és bizonyítani akar" - tette hozzá.