Friss hírek a súlyos sérülést szenvedő Tour de France-győztes kerékpárosról

cycling TOPSHOTS Horizontal PROFILE CLOSE UP ACTION TOUR OF ITALY
Overall leader Team Ineos rider Colombia's Egan Bernal rides during the 21st and last stage of the Giro d'Italia 2021 cycling race, a 30.3km individual time trial between Senago and Milan on May 30, 2021. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
Orvosa szerint felépült súlyos sérüléseiből és hamarosan újra versenyezhet Egan Bernal Tour de France-győztes országúti kerékpáros.

Kolumbia orvostudományi akadémiájának videokonferenciáján Gustavo Uriza arról számolt be, hogy Bernal akár már négy hét múlva visszatérhet.

A 25 éves kolumbiai sportoló azt tervezi, hogy néhány napon belül visszautazik Európába, hogy ismét csapatával, az Ineosszal készüljön tovább.

Egan Bernal hamarosan újra versenyezhet Forrás: AFP/Luca Bettini

Bernal január 24-én edzés közben, Gachancipában nagy sebességgel nekiütközött egy álló busznak, amely rálógott az útra.

Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket, és 18 csonttörést diagnosztizáltak. Később egy nyaki csigolyaműtéten is átesett, saját bevallása szerint 95 százalék volt az esélye annak, hogy lebénul.

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly győztes Bernalt február 6-án engedték haza a kórházból, március közepén állt edzésbe, majd március végén már ismét országúton tréningezett.