Az ukrán bokszlegenda elmondta, mit gondol az orosz sportolókat érintő kizárásokról

GES / Laureus World Sports Awards 2020, February 17th, 2020 Sports Awards LWSA2020 LWSA Sportoscar Laureus20 SP Laureus Oscar des Sport LWSA 2020 Laureus World Sports Awards Sports Photo Awards SPO Sport for Good Sports Award Horizontal GENERAL
Vladimir Klitschko (boxer). GES / Laureus World Sports Awards 2020, Berlin, February 17th, 2020 | usage worldwide (Photo by Alexander Scheuber / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Klicsko, az ukránok legendás ökölvívója arra szólított fel, hogy még jobban szigeteljék el Oroszországot a nemzetközi sportéletben.

"Semmi gondom a sportolókkal, annál több az orosz elnök, Vlagyimir Putyin agressziójával és háborús gépezetével" - mondta a brit Mirror cím lapnak a 45 éves Klicsko.

A különböző területeken alkalmazott szankciók, így a sportban is, nagyon fontosak. A béke nevében meg kell állítanunk ezt a háborút" - fogalmazott a sportember.

Vlagyimir Klicsko szerint jogos az orosz sportolók kizárása a versenyekről Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Alexander Scheuber

Vlagyimir Klicsko és bátyja, a szintén egykori nehézsúlyú ökölvívó világbajnok Vitalij, aki Kijev polgármestere, Ukrajnában maradt, hogy megvédje országát az orosz támadástól. Vlagyimir Klicsko az interjúban "élete legnagyobb csatájának" nevezte a mostani helyzetet.

A Nemzetközi és az Európai Labdarúgó Szövetség már kizárt minden orosz csapatot a versenyeiből, ahogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlására más nemzetközi sportszövetségek is így tettek.