Újabb érmet szerzett a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a magyar snowboardos

KOZUBACK Kamilla, téli olimpia 2022, snowboard, hódeszka big air edzés
Peking, 2022. február 12. Kozuback Kamilla a női hódeszkások big air versenyszáma előtt tartott edzésen a Big Air Soukang sportközpontban a 2022-es pekingi téli olimpián 2022. február 12-én. A magyar versenyző tartalékként bekerült a mezőnybe így részt vehet a hivatalos edzésen. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A szerdán big airben aranyérmes hódeszkás, Kozuback Kamilla csütörtökön ezüstérmet nyert slopestyle-ban a finnországi Vuokattiban zajló XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldalának tájékoztatása szerint a pekingi olimpikon Kozuback a hatfős finálé első menetére 82,50 pontot kapott, amivel második helyen állt. A második fordulóban a mögötte lévő riválisok közül senki sem tudott ennél jobb teljesítményt nyújtani, de maga sem tudott javítani, így ezüstéremmel gazdagodott.

Kozuback a pekingi ötkarikás játékokon három versenyszámban indult a hódeszkásoknál: slopestyle-ban 28., big airben 17., félcsőben 19. helyen végzett.

A magyar küldöttségnek ez már a negyedik érme Vuokattiban: a rövidpályás gyorskorcsolyázók közül hétfőn Somodi Maja másodikként zárt 1500 méteren, majd kedden Schőnborn Melinda szerzett ezüstérmet az 500 méteres távon.

Csütörtökön a magyar női jégkorong-válogatott a hatodik lett, miután a helyosztón kikapott a szlovák együttestől.

A péntekig tartó EYOF-on - a 14-18 év közötti fiatalok multisporteseményén - rekordlétszámú, harmincfős magyar csapat vesz részt.