Meglepő vereséggel ért véget Rafael Nadal fantasztikus győzelmi sorozata

US- Horizontal
Rafael Nadal of Spain reacts after a point lost to Taylor Fritz of the US in their ATP Men's Final at the Indian Wells tennis tournament on March 20, 2022 in Indian Wells, California. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
Vágólapra másolva!
A 21-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal óriási meglepetésre két szettben kikapott az amerikai Taylor Fritz-től az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna vasárnapi döntőjében.

A spanyol sztárteniszező remekül kezdte az idei évet, az elődöntő után már sorozatban 20. győzelmét könyvelhette el 2022-ben,

ám fantasztikus sorozata megszakadt, ugyanis a finálét az amerikai Taylor Fritz nyerte két játszmában, 6:3, 7:6 arányban.

Az amerikai Taylor Fritz legyőzte Rafael Nadalt az Indian Wells-i torna döntőjében Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A nőknél a harmadik kiemelt Iga Swiatek a döntőben legyőzte a görög Maria Szakkarit, így a lengyel bajnok már sorozatban 11 megnyert mérkőzésnél jár, miután februári, dohai diadala óta most versenyzett először. A kaliforniai finálé egyben a dohai elődöntő "visszavágója" volt, akkor Swiatek 6:4, 6:3-mal bizonyult jobbnak Szakkarinál. A korábbi három találkozójukat az athéni teniszező nyerte.

A győztest hétfőtől a második helyen jegyzik a világranglistán.