Vágólapra másolva!
Drámai véget ért Leigh Wood és Michael Conlan összecsapása vasárnap éjszaka az angliai Nottinghamben.

Szombaton éjszaka első ízben tette kockára WBA pehelysúlyú reguláris világbajnoki címét Leigh Wood, az angol bokszoló ellenfele pedig a szervezet interim, azaz ideiglenes bajnoka, a veretlen ír Michael Conlan volt a nottinghami gálán, számol be a Profiboksz.hu magyar szakoldal.

Várható volt, hogy a két bunyós tűzijátékot fog rendezni a ringben, és valóban így történt, és Conlan már az első menet végén leütötte Woodsot, aki még a fejét is beverte a padlóba, de szinte azonnal felpattant így is.

A folytatásban is az amatőrök között világbajnok (2015-ben), a londoni olimpián pedig bronzérmes Conlan dominált, Wood csak a hatodik menettől kezdett igazán belejönni a küzdelembe, de addigra már felrpedt a szemöldöke a sok ütéstől.

A 11. menetre aztán már klasszikus állóháború alakult ki, Conlan is felrepedt, Wood pedig egy fejre mért szűk balossal le tudta ütni az írt, akine a ringsegédei ugyan mutatták, hogy a bunyós csak elcsúszott, a mérkőzésvezető mégis rászámolt.

Az igazi dráma azonban az utolsó menetben jött. Wood továbbra is támadásban maradt, kemény ütéseket zúdított riválisára, majd a felvonás közepén a köteleknél

egy kombinációval olyan súlyosan eltalálta Conlant, hogy a Belfastban élő sportoló álló helyzetben elveszítette az eszméletét,

és mivel a vezetőbíró pár pillanatot elkésett a közbeavatkozással, a lendületben lévő Wood még elhelyezett 3-4 ütést vetélytársán, aki ájultan zuhant ki a ringből. A mérkőzésvezető ezt látva azonnal véget vetett a küzdelemnek, és kihirdette Wood technikai KO győzelmét.

Gyorsan világossá vált (még annak ellenére is, hogy a közvetítésben ezt érhető okokból nem mutatták), hogy Conlan súlyos állapotban lehet a szorító mellett, és

a győztes Wood is jelezte a nézőknek, hogy ne ünnepeljenek, ugyanis a helyzet sokkoló és egyben kritikus.

Conlant természetesen azonnal kórházba szállították, hírünk megjelenésekor azonban még semmi biztosan nem lehetett tudni a 30 éves öklöző pontos állapotáról, így csak remélni tudjuk, hogy az ijedtség nagyobb volt, mint a tényleges baj.

A statisztikák is mutatják, milyen brutális háború folyt a ringben: