Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Visszatér a jégre a pekingi téli olimpia legnagyobb botrányának főszereplője

fskate TOPSHOTS Horizontal
Russia's Kamila Valieva competes in the women's single skating free skating of the figure skating team event during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Capital Indoor Stadium in Beijing on February 7, 2022. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégén Szaranszkban sorra kerülő hazai versenyen tér vissza a jégre a műkorcsolyázó Kamila Valijeva, aki doppingbotrányának kirobbanása után lemaradt az egyéni éremről a februári pekingi téli olimpián.

A 15 éves, Európa-bajnok sportoló a kínai fővárosban aranyérmet nyert az orosz csapattal, majd egyéniben a rövidprogram után az élen állt, de a kűrben nem bírta el a rá nehezedő nyomást, s még a dobogóról is lecsúszott. Valijevának egy tavaly decemberi mintájában találtak tiltott szert - ez a csapatverseny után derült ki az olimpián -, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) azonban ennek ellenére engedélyezte számára a pekingi versenyzést.

Kamila Valijeva a pekingi játékok legnagyobb sztárja lehetett volna Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A műkorcsolyázó ügye még nem ért véget, az Orosz Doppingellenes Ügynökségnek a vétség megállapításának dátumától számítva hat hónap áll rendelkezésére, hogy döntsön az esetleges szankcióról.

A héten Montpellier-ben sorra kerülő műkorcsolya-világbajnokságon az ukrajnai háború miatt nem indulhatnak orosz versenyzők.

Mindent egy helyen az Eb-ről