Kun Anna ezüstérmet nyert a párbajtőrözők budapesti világkupaversenyén

KUN Anna
Kun Anna ezüstérmet nyert a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix versenyen
Vágólapra másolva!
Ezüstérmet nyert Kun Anna vasárnap a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n.

A főtáblán kiemeltként szereplő magyar vívó a kolumbiai Maria De Los Angeles Jaramillo Quevedót 15-9-re, a dél-koreai Li Hje Int 15-12-re, a hongkongi Vivian Kong Man Vajt ráadástussal 13-12-re, az észt Kristina Kuuskot pedig 15-9-re verve jutott el az elődöntőig a BOK Csarnokban rendezett versenyen.

A fináléért egy másik észttel, Katrina Lehisszel vívott, aki a tokiói olimpián csapatban arany-, egyéniben bronzérmes volt. Borult a papírforma: Kun Anna a harmadik harmadban fordítva 14-11-re győzött. A döntő sokáig szorosan alakult, de az utolsó bő percben az olasz Alberta Santuccio pontosabb volt, sorozatban adta egylámpás találatait, és 15-7-re nyert.

Kun Anna ezüstérmet nyert a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix versenyen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Kun Anna először jutott a legjobb négy közé a világkupa-sorozatban.

- összegzett az ezüstérmes.

Észt ellenfél legyőzésével egy kört ment, majd egy svájci vívótól kikapott Muhari Eszter, akinek sűrű hete volt: az újvidéki junior Európa-bajnokságon múlt vasárnap ezüst-, majd kedden csapatban aranyérmet nyert.

"Nagyon fáradt vagyok, és leginkább fejben" - mondta az MTI-nek a második asszója után. - "Szerda éjjel érkeztünk haza, szombaton selejtezőt kellett vívnom, és közben még edzésem is volt, nem tudtam pihenni és kipihenni magam. Amikor 11-10-re vezettem, úgy éreztem, megfogtam az ellenfelemet és megnyerhetem az asszót. Sajnálom, hogy nem így történt" - elevenítette fel Angeline Favre elleni mérkőzését, melyen többnyire hátrányban volt, de egyszer sikerült fordítania.

A női mezőnyben 210 párbajtőröző, köztük 20 magyar indult a BOK Csarnokban, a legjobb 64 közé három hazai párbajtőröző került be kiemeltként, illetve sikeres szombati selejtezővel. A harmadik magyar főtáblás, Gnám Tamara az első asszójában kikapott.