Vágólapra másolva!
Virth Balázs, aki többek között két magyar világbajnok úszóval, Kapás Boglárkával és Milák Kristóffal dolgozik, a csapata thaiföldi edzőborozása közben értesült a hírről, hogy június 18. és július 3. között Budapest ad otthont a világbajnokságnak. A szakember nem titkolta, hogy nagyon örül a hírnek.

A Magyar Úszó Szövetség egy rövid közleményben hétfőn délelőtt tudatta, hogy 2017 után ismét Budapest ad otthont a FINA vizes világbajnokságának. Az év legfontosabb versenyét januárban már másodszor mondta le az eredetileg 2021-re kiírt viadal házigazdája, a japán Fukuoka, ami nagyon nehéz helyzetbe hozta a nemzetközi szövetséget (FINA), hiszen így rendkívül zsúfolttá vált a 2024-es párizsi olimpia előtt a versenynaptár. A magyar szövetség azonban beugróként - ahogy 2017-ben is, amikor Mexikóváros helyét kellett átvenni - jelentkezett a rendezésre, és meg is kapta rá a jogot.

Virth Balázs egyáltalán nem bánja, hogy újra kell terveznie csapata felkészülését Forrás: jcohapress/Jocha Károly

"Jobb hírt nem is kaphattam volna, aligha kétséges, hogy velem együtt a versenyzőim is ujjongani fognak, amikor a csendespihenőjük után megbeszéljük, hogy akkor mostantól hogyan tovább. Szerintem ők is lelkesedni fognak azért, hogy az olimpia utáni esztendőben mégis csak lesz világbajnokság, amelynek a súlya kétség kívül nagyobb, mint az ugyancsak rangos Európa-bajnokságé.

– mondta az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Virth Balázs.

A lemondott világbajnokságot meglehetősen szokatlan időpontban május 13. és 29. között rendezték volna meg Fukuokában, a FINA elnökének hétfő reggeli bejelentése szerint Budapest ugyanakkor június 18. és július 3. között adhat otthon a vizes-vb-nek, azaz a világ egyik legnagyobb sporteseményének.

„Egy kicsit még gondolkodni, osztani és szorozni kell ahhoz, hogy a felkészülés menetét miként kell igazítgatni, mert nem sokkal a budapesti csúcsesemény után Európa-bajnokság is lesz augusztus 11. és 21. között Rómában. Most úgy gondolom, hogy a két nagy verseny közelsége nem csak gondot, hanem előnyt is jelenthet, csak a megoldás kulcsára kell biztos kézzel rátalálni" –szögezte le magyar szakember.