Elsírta magát a szurkolók előtt a két és fél év után visszatérő sztárteniszező - videó

tennis Horizontal
Argentine tennis player Juan Martin Del Potro acknowledges the crowd after loosing against Argentine Federico Delbonis during the ATP 250 Argentina Open tennis tournament tennis in Buenos Aires, on February 8, 2022. (Photo by Juan Mabromata / AFP)
Vágólapra másolva!
A karrierjét a jövő heti, Rio de Janeiró-i tornán záró Juan Martin Del Potro kedden az első fordulóban kikapott és kiesett a Buenos Airesben zajló, 600 ezer dollár (186 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A 2009-es amerikai nyílt bajnokság győztesét honfitársa, a szintén argentin Federico Delbonis búcsúztatta. A mérkőzés 1 óra 24 percig tartott, és Del Potro csupán négy játékot tudott megnyerni.

A 33 éves sportoló múlt héten jelentette be, hogy visszavonul makacs térdproblémái miatt. Mint mondta, több éve próbálkozik alternatív kezelésekkel, különböző orvosokkal és módszerekkel, mindhiába.

Del Potro úgy fogalmazott, a tenisz az élete, a szenvedélye, de az elmúlt két és fél évben még alvás közben is fájdalmakkal küzd.

A meccsen a hazai szurkolók hangosan éltették a klasszist, aki annyira meghatódott, hogy könnyekben tört ki.

Az argentin játékosnak 2018 októberében a sanghaji tornán eltörött a térdkalácsa, legutóbb 2019 júniusában játszott hivatalos mérkőzést, azóta négyszer kellett megoperálni a jobb térdét.

Korábban mindkét csuklójával is voltak problémái, ezért 2010 és 2016 között három műtétre volt szüksége.

Del Potro 35 alkalommal játszott döntőt az ATP-sorozatban, 22-szer nyert, 13-szor veszített. Karrierje egyik legjobb éve a 2009-es volt, amikor a US Opent megnyerte, a Roland Garroson pedig elődöntős volt. A 2016-os riói olimpián döntőt játszott, és ugyanabban az esztendőben tagja volt a Davis Kupa-győztes argentin válogatottnak. A világranglistán a 2018 augusztusában elért harmadik helyezés volt a legjobbja.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Delbonis (argentin, 6.)-Del Potro (argentin) 6:1, 6:3
Andujar (spanyol)-Londero (argentin) 6:2, 6:4