18 éve nem látott esemény történt a teniszvilágban

tennis Horizontal PORTRAIT-AMERICAN SHOT
Russia's Daniil Medvedev leaves after his Mexico ATP Open 500 men's singles semi-final tennis match against Spain's Rafael Nadal at the Arena GNP, in Acapulco, Mexico, on February 25, 2022. (Photo by PEDRO PARDO / AFP)
Vágólapra másolva!
Danyiil Medvegyev lett az első orosz teniszező, aki vezeti a világranglistát. Ezzel 2004 után nyit új korszakot a US Open-győztes játékos.

2004. február 1. Ez volt az utolsó olyan nap, amikor nem Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic vagy Andy Murray nevével kezdődött a világranglista.

Akkor az amerikai Andy Roddick állt az élen, most pedig Medvegyev szorította le az elmúlt bő két évet az élen töltő Djokovicot az első helyről. Ezzel könnyen lehet, hogy egy új korszakot nyitott a sportág történelmében.

Danyiil Medvegyev a férfi tenisz új világelsője Forrás: AFP/Pedro Pardo

A 26 esztendős orosz játékos lett a 27. férfi világelsője a sportágnak azóta, mióta 1973-ban elkezdték vezetni a világranglistát.

Medvegyev acapulcói elődöntőjének és Djokovic váratlan dubai kiesésének köszönhetően ugrott az élre. 8615 pontjával vezet, mögötte a szerb teniszező 150 ponttal van lemaradva.

A legjobb magyar továbbra is Fucsovics Márton, aki 1382 ponttal állva egy helyet javítva feljött a 35. pozícióba. Három helyet kell javítania, hogy biztosan kiemelt legyen a Roland Garroson.