A lehető legnagyobb pénzbüntetést kapta a bíróra támadó teniszező

tennis Horizontal
German Alexander Zverev hits the umpire's chair with his racket after the end of his Mexico ATP Open 500 doubles tennis match in Acapulco, Mexico, on February 23, 2022. - German Olympic tennis champion Alexander Zverev said there "was no excuse" for smashing his racket on the umpire's chair several times and his foul-mouthed rant at the official was "unacceptable", as he was expelled from the Acapulco Open by the ATP. (Photo by Marcos DOMINGUEZ / Abierto Mexicano de Tenis / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ABIERTO MEXICANO DE TENIS / MARCOS DOMINGUEZ " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Alexander Zverev az acapulcói tenisztorna keddi napján nagyon közel volt ahhoz, hogy megüsse a mérkőzésvezetőt, miután döntő rövidítésben kikaptak egy brit, finn duótól. A német világsztár nem úszta meg büntetés nélkül az esetet.

A világranglistán harmadik Zverevet sportszerűtlen viselkedés miatt kizárták a további küzdelmekből az acapulcói torna párosversenyén történtek miatt.

Alexander Zverev többször is megütötte a mérkőzésvezető székét Forrás: AFP/Marcos Dominguez

A 24 éves olimpiai bajnok teniszező többször is rácsapott ütőjével a bíró székére. A történtek után azonnal diszkvalifikálták a tornáról.

A német játékost 40 000 dollárra, azaz kb. 13,2 millió Forintra büntették cselekedete miatt, de mivel rögtön az esetet követően kizárták az egyéni küzdelmekből, így címvédőként fontos világranglistapontokat is veszített.

A most bejelentett bírság egyik fele szóbeli sértésért, a másik pedig sportszerűtlen viselkedésért jár. Zverev emellett nem kapja meg a 31 ezer dolláros pénzdíját és a ranglista-pontokat sem, amelyeket a mexikói tornán szerzett.