Kiesett a címvédő, svéd győzelem női óriás-műlesiklásban

Horizontal OLYMPIC GAMES WINTER OLYMPIC GAMES ALPINE SKIING
Sweden's Sara Hector competes in the second run of the women's giant slalom during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Yanqing National Alpine Skiing Centre in Yanqing on February 7, 2022. (Photo by Dimitar DILKOFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A szakági világkupában éllovas Sara Hector nyerte a női alpesi síelők óriás-műlesiklását a pekingi téli olimpián. Tóth Zita az első futamban nem tudott lejönni a pályán, így kiesett.

A 29 éves svéd, akinek olimpián és világbajnokságon eddig nem volt egyéniben érme, az első futamot magabiztosan megnyerte, a másodikban pedig elbírta az esélyesség terhét: stabil síelést mutatott be, és bár csak a nyolcadik idő volt ekkor az övé, így is az élen végzett.

Az ezüst a négy éve bronzérmes, 31 esztendős olasz Federica Brignonénak jutott harmadik, illetve ötödik idővel, a bronz pedig a 30 éves, tavaly ebben a számban világbajnok svájci Lara-Gut Behraminak, aki a nyolcadik helyről zárkózott fel a legjobb második futamos teljesítménnyel.

A címvédő amerikai Mikaela Shiffrin az első futamban kiesett.

A mezőny magyar indulója, Tóth Zita sem csúszhatott le a verseny második felében, mert az elsőben a 10. kapunál rontott és kiesett. A 19 éves magyar versenyzőnek még van egy száma, szerdán műlesiklásban szerepel majd. Az izraeli színekben induló Szőllős Noa 42. lett az első futamban, a másodikban pedig kiesett.

Az első szakasz után hatodik helyezett amerikai Nina O'Brien a második lecsúszása során nagyot esett, gyakorlatilag bezuhant a célba, hosszas ápolás után hordágyon húzták el.

Végeredmény:
alpesi sí, női óriás-műlesiklás, olimpiai bajnok:
Sara Hector (Svédország) 1:55.69 perc (1. futam: 57.56 mp, 2. futam: 58.13 mp)
2. Federica Brignone (Olaszország) 1:55.97 (57.98, 57.99)
3. Lara Gut-Behrami (Svájc) 1:56.41 (59.07, 57.34)