Liu Shaoang nagypapája megváltoztatta a külsejét az olimpiai bajnoki cím után

LIU Shaoang aranyérem aranyérmes Érem, kitüntetés gyorskorcsolyázó győztes Közéleti személyiség foglalkozása megharapja az aranyérmet olimpiai bajnok olimpikon sportoló SZEMÉLY TÁRGY ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ eredményhirdetés
Meghatódva vette át aranyérmét Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a pekingi téli olimpián.
Vágólapra másolva!
A történelem első magyar egyéni téli olimpiai aranyérmét szerezte meg Pekingben Liu Shaoang. A rövid pályás gyorskorcsolyázó bravúrjáról a nagypapája nyilatkozott.

A 23 éves, Ádó becenevű Liu Shaoang nagypapája, az egykori kiváló birkózó és ejtőernyős Szabó Sándor bevallja, bizonytalan volt azt illetően, hogy unokája megnyeri-e az 500-as téli olimpiai versenyt.

"Amikor még idehaza napokig tesztelték koronavírussal, bizony egyre idegesebb lettem - emlékezett a 72 éves Szabó Sándor a Borsnak.

– Miközben edzett, a kisebbik unokám így nyugtatgatott: „Papa, ne félj, biztosan ott leszek Pekingben."

Liu Shaoang egyéni aranyérme szakállvágást is ért Forrás: MTI/Kovács Tamás

Nos, amennyiben a társaival együtt utazott volna Kínába, úgy az 5000-es váltót is megnyerik, amint tették azt 2018-ban Pjongcsangban, húzta alá határozottan a nagyapa,

aki az aranyérem megszületése után borotvát ragadott, és megszabadult kéthónapos szakállától. Annak növesztésére egészen az első magyar egyéni pekingi bajnoki cím születéséig Liu Shaolin Sándor, az idősebbik unoka kérte meg már jó két hónappal ezelőtt.

Szabó Sándor megszabadulhatott a szakállától Forrás: borsonline.hu

"Ádó a negyeddöntőben elég gyenge idővel nyert, emiatt egy kicsit megijedtem, de az elődöntőben és a fináléban meglepő hidegvérrel, és

- zárta a szavait a nagypapa.