Harmadik érmét szerezte a pekingi olimpia egyik leghíresebb versenyzője

ski Oly TOPSHOTS Horizontal
Gold medallist China's Gu Ailing Eileen poses on the podium during the venue ceremony after the freestyle skiing women's freeski halfpipe final run during the Beijing 2022 Winter Olympic Games at the Genting Snow Park H & S Stadium in Zhangjiakou on February 18, 2022. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai születésű, kínai színekben szereplő Ku Aj-ling Eileen a női síakrobaták big air száma után pénteken félcsőben is diadalmaskodott a pekingi olimpián, melyet három éremmel zárt.

A San Franciscóban született, 18 éves Ku, aki a játékok egyik legnagyobb sztárja lett, a fináléban rögtön az első menetében jelezte, hogy ő az arany első számú várományosa. Gyönyörű magas ugrásai a lelkes helyi közönség mellett a zsűrit is meggyőzték, így 93,25 ponttal toronymagasan vezetett a nyitó kör után.

Eileen másodszor lett aranyérmes Pekingben Forrás: AFP/Marco Bertorello

A döntőben mind a 12 síző három-három gyakorlatot mutatott be, s a végeredménynél a legjobbat vették számításba, Ku viszont mint később kiderült, már az első sorozatban eldöntötte a versengést. Ennek ellenére a második körben még az elsőnél is jobbat produkált, 95,25 pontot érdemelt ki, a zárófordulóban viszont már bajnokként csúszva, csak egyszerű trükkökre vállalkozott. A big air aranya mellett, slopestyle-ban ezüstérmes Ku Aj-ling Eileen ezzel az első síakrobata lett, aki egy olimpián három dobogós helyet ért el.

Ku mögött a címvédő kanadai Cassie Sharpe végzett a második helyen és honfitársa, Rachael Karker a harmadikon.

Eredmények:
1. Ku Aj-ling Eileen (Kína) 95,25 pont
2. Cassie Sharpe (Kanada) 90,75
3. Rachael Karker (Kanada) 87,75