Vágólapra másolva!
A Monte Carlo Masters tenisztorna szervezői figyelmezették a szerb Novak Djokovicsot, hogy csak akkor vehet részt a tornán, ha betartja az ország által meghatározott egészségügyi előírásokat.

Novak Djokovicsnak újabb nehézséggekkel kell szembenéznie, ha szeretne részt venni a Monte Carlo Masters 1000 elnevezésű tenisztornán - olvasható a Marca oldalán.

A férfi teniszezők világranglistájának jelenlegi első helyezettje csak akkor vehet részt a tornán, ha teljesíti a Franciaország által megkövetelt egészségügyi követelményeket.

- mondta el a torna igazgatója, Zeljko Franulovic.

A Monte Carlo Masters minden év április végén/május elején megrendezett tenisztorna Monaco határában. A versenyt csak férfiak számára rendezik, az ATP World Tour Masters 1000-es tornák közé tartozik. A mérkőzések szabadtéri salakos pályákon folynak.

- nyilatkozta Franulovic. Djokovics jelenleg lakhelye is Monacóban van, de ennek ellenére is be kell tartania a szabályokat.

Novak Djokovicsnak újabb nehézségekkel kell szembenézni, ha játszani akar Forrás: AFP/Greg Wood

Novak Djokovic korábban oltásszkeptikus kijelentéseket tett, és Asztráliába érkezése óriási felháborodást váltott ki január elején, mivel felmerült a gyanú, hogy kivételeztek vele. A világelső szerb játékos az ausztrál szövetségi bíróság ítélete értelmében nem indulhatott el az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Később Djokovicot kiutasították Ausztráliából, miután elveszítette vízumtörlése elleni fellebbezését.