Fucsovics nagy csata végén kikapott a dubaji tenisztornán

FUCSOVICS Márton; SHAPOVALOV, Denis
Fucsovics Márton a kanadai Denis Shapovalov elleni meccsen a dubaji keménypályás férfi tenisztornán
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton jó játékkal óriási csatára kényszerítette a hatodik kiemelt kanadai Denis Shapovalovot, ám három játszmában kikapott tőle a 2,8 millió dollár (882 millió forint) összdíjazású dubaji férfi keménypályás tenisztorna első fordulójában.

A világranglistán 36. magyar játékos számára nem indult könnyen a mérkőzés, első szervajátékát csak óriási küzdelem árán, bréklabdákat hárítva tudta megnyerni. Ez viszont annyira feldobta, hogy a folytatásban rögtön elvette a rangsorban 14. helyezett riválisa szerváját, majd jó tenisszel menetelt a szettgyőzelem felé. Fucsovics aztán 5:3-nál a játszmáért adogathatott, ám ekkor megremegett a keze, viszont fogadóként ismét jobb volt Shapovalovnál, így előnybe került.

Fucsovics Márton a kanadai Denis Shapovalov elleni meccsen a dubaji keménypályás férfi tenisztornán Forrás: MTI/AP/Ebrahim Noruzi

A második szettben a korábbinál lényegesen több volt a hiba a magyar sportoló játékában, rögtön első szerváját elveszítette, amit azonban még vissza tudott venni, 2:2-nél viszont újra elbukta adogatását, ez után pedig riválisa magabiztosan hozta a sajátjait, és másfél óra játék után egyenlített.

A döntő szett elején Fucsovics nagy lehetőséghez jutott, de nem tudta kihasználni három bréklabdáját, a folytatásban pedig mindkét fél remek adogatásokkal menetelt egészen 5:5-ig, amikor a 30 éves magyar teniszező hibázott, Shapovalov elnyerte a szerváját, majd magabiztos szerva-röpte játékkal hozta a sajátját, s ezzel a mérkőzést.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Denis Shapovalov (kanadai, 6.)-Fucsovics Márton 4:6, 6:4, 7:5
Rubljov (orosz, 2.)-Evans (brit) 6:4, 7:5
Bautista-Agut (spanyol, 8.) - Rinderknech (francia) 6:3, 6:4
Popyrin (ausztrál)-Baszilasvili (georgiai) 6:2, 6:3