A Liu testvérek édesanyja szíve szakadtából sírt, amikor meglátta fiát a dobogó tetején

(BEIJING2022)CHINA-BEIJING-OLYMPIC WINTER GAMES-SHORT TRACK SPEED SKATING (CN) se Horizontal
(220213) -- BEIJING, Feb. 13, 2022 (Xinhua) -- Shaoang Liu of Hungary reacts after the men's 500m short track speed skating final at Capital Indoor Stadium in Beijing, capital of China, Feb. 13, 2022. (Xinhua/Zhang Yuwei) (Photo by Zhang Yuwei / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Érzelemdús hetek vannak a Liu testvérek édesanyja, Kelemenné Szabó Szabina mögött, hiszen a pekingi téli olimpia előtt Liu Shaoang koronavírus lett, majd testvérét, Liu Shaolin Sándort kizárták a bírók, hiába lett az első a döntőben. Most viszont büszke édesanyaként figyelhette, amint Shaoang Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnokaként átveszi az aranyérmet a gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének hivatalos eredményhirdetésén.

– kezdte az M4 Sport műsorában Kelemenné Szabó Szabina, a Liu testvérek édesanyja.

"Szerintem Ádó jól leplezi.

Bevallom őszintén, szívem szakadtából sírtam. Ide készítettem egy csomag papírzsebkendőt is, de sehol nem találom. Nagyon megható volt őt látni a dobogó tetején és szerintem Ádóból is ki fog jönni ez.

Ha ő boldog, akkor folyamatosan beszél, ha kicsit szomorúbb, vagy izgatottabb, akkor kevesebbet. Remélem, hogy ki fog belőle ez törni. Ha ki fogja tudni adni magából, akkor ezek a könnyek örömkönnyé fognak átalakulni" - tette hozzá a büszke anyuka.

Liu Shaoang elsírta magát a díjátadón Forrás: AFP/Wang Zhao

"Még szótlan. Várom tőle ezt a kitörést, és várom azt, hogy elmondja amit érez, de még egyelőre szerintem nem hiszi el, hogy ez vele megtörtént, és hogy ő Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka. Olyan jó kimondani ezt a szót, hogy egyéni. Örültünk persze a csapatnak is, amikor négy évvel ezelőtt olimpiai bajnokok lettek. Azt az érzést talán csak Knoch Viktornak és Burján Csabának az édesanyjával tudnánk elmondani, hogy mit éltünk át, mert felfoghatatlan. Most pedig az, hogy egyéni, ez tényleg nagyon örömteli. - mondta a Liu testvérek édesanyja, Kelemenné Szabó Szabina.