Vágólapra másolva!
A három főtáblás magyar induló közül Bondár Anna és Udvardy Panna is kiemelt ellenfelet kapott a teniszezők idei első Grand Slam-tornája, az Australian Open csütörtöki sorsolásán: előbbi a 22. helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával, utóbbi pedig a 24. helyen rangsorolt fehérorosz Viktorija Azarenkával csap össze a nyitófordulóban. Az továbbra sem biztos, hogy Djokovic indulhat-e az év első Grand Slam tornáján, de ellenfelet már kapott.

A sorsolást a tervezettnél 75 perccel később rendezték meg Scott Morrison miniszterelnök sajtótájékoztatója miatt, de a kormányfő nem beszélt a világelső Novak Djokovic státuszáról, pontosabban annyit mondott, hogy a végső döntés Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter személyes hatáskörébe tartozik. Így némi csúszással, de elkezdődött a sorsolás, amelyen a szerb játékos első kiemeltként honfitársával, Miomir Kecmanoviccsal került párba az első fordulóban.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes világsztár múlt szerdán érkezett meg Melbourne-be, az ausztrál nyílt bajnokság helyszínére, de a reptéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, órákig egy szobában kellett várakoznia, majd egy erre a célra kijelölt hotelben szállásolták el. A vízumát hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy indulhat-e a melbourne-i tornán.

Novak Djokovic ellenfelet kapott, de továbbra is kérdéses, hogy indulhat-e az Austral Openen Forrás: AFP/Mike Frey

Fucsovics Márton a szerb Dusan Lajovics ellen kezd a nyitókörben. A világranglistán jelenleg 38. magyar teniszező az előző évben kétszer is legyőzte leendő riválisát, amennyiben ismét túljut rajta, akkor várhatóan a 31. helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz következik számára.

A nőknél a magyar indulóknak nem volt szerencséjük a sorsolásnál: Udvardy Pannára az Australian Open kétszeres győztese (2012, 2013), a korábbi világelső fehérorosz Viktorija Azarenka vár az első fordulóban, míg Bondár Anna a Roland Garros tavalyi döntőse, a 10. kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen kezdi meg a szereplését.