Dubajban térhet vissza a pályára Novak Djokovic

Horizontal
Novak Djokovic of Serbia returns the ball to Stefanos Tsitsipas of Greece during the final of the Dubai Duty Free Tennis Championship in the Gulf emirate of Dubai on February 29, 2020. (Photo by KARIM SAHIB / AFP)
Vágólapra másolva!
A februári dubaji ATP-tornán térhet vissza a pályára Novak Djokovic, a férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb klasszis.

A 20-szoros Grand Slam-győztes Djokovic nem indulhatott el az év első GS-versenyén Melbourne-ben, miután az ausztrál hatóságok megtagadták tőle a beutazást oltatlansága miatt. Djokovic és ügyvédei két héten át hadakoztak az ausztrál hatóságokkal, végül a bevándorlásügyi miniszter kiutasította a szerbet az országból.

Djokovic a hírek szerint a február 21-én kezdőd Dubai Duty Free Championship nevű ATP-tornán térhet vissza, ahol korábban már ötször diadalmaskodott. A közel-keleti államban nem kötik oltáshoz a beutazást és az indulást, így nincs akadálya, hogy a világelső pályára lépjen. Miután a legtöbb országban, és így a legtöbb versenyen is kötelező az oltottság, Djokovic számára nagyon kevés torna maradt nyitva, ahol elindulhat és ATP-pontokat gyűjtve őrizheti első helyét a világranglistán.

Amennyiben továbbra sem oltatja be magát, úgy várhatóan a márciusi két nagy amerikai tornán, Indian Wellsben és Miamiban sem indulhat el.