Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Eb-ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána egy hete hozta nyilvánosságra, hogy édesapja, Szilágyi Zoltán bántalmazta őt és a testvérét is. A Blikk információi szerint húgát, Gerdát a szülők válása után a bíróság az anyjának ítélte, a lány mégis az apjánál maradt.

Szilágyi Liliána az elmúlt időszakban arról beszélt a nyilvánosság előtt, hogy édesapja bántotta őt és a testvérét, ezért az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

Liliána édesanyja 2016-ban elégelte meg a megromlott házasságot, ekkor vált el férjétől.

Válása során megkérdőjelezték, egyáltalán Szilágyi Zoltánra lehet-e bízni azt, hogy kisebbik lánya, Gerda gondját viselje.

Szilágyi Liliána szerint az édesapja bántotta őt és a húgát Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A Blikk értesülései szerint a bíróság megállapította, hogy Szilágyi Zoltán durva, agresszív viselkedése miatt romlott meg a házasság, érzelmileg zsarolta, megfélemlítette feleségét, később ellehetetlenítette a nő kapcsolattartását Gerdával. A bíróság szerint a fiatal lánynak az apja felügyelete alatt önálló programjai sem lehettek, így már ez is kétségessé tette, hogy Szilágyi alkalmas volt-e a gyereknevelésre.

A lezárult per másodfokú, 2020-as ítélete azt is kimondta, hogy a döntés jogerőre emelkedését követően az apa három napon belül adja át volt nejének a lányt.

Az eljárás addig húzódott, míg Gerda nagykorú lett, így a bíróság döntését gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták.

Az édesapját zaklatással vádoló Szilágyi Liliána húga, Gerda is megszólalt az ügyben, és tagadja, hogy Szilágyi Zoltán valaha is bántotta volna.

Mindent egy helyen az Eb-ről