Ideiglenes telefonokat kapnak a brit sportolók a téli olimpia idejére

pekingi téli olimpia 2022 ötkarika
(220106) -- BEIJING, Jan. 6, 2022 (Xinhua) -- Aerial photo taken on Dec. 25, 2021 shows tourists visiting the Harbin Ice-Snow World in Harbin, northeast China's Heilongjiang Province. (Xinhua/Xie Jianfei) (Photo by Xie Jianfei / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
Igény szerint ideiglenes, csak a téli olimpia idején használatos telefonokat kapnak a brit sportolók jövő hónapban Pekingben. A Brit Olimpiai Bizottság ugyanis attól tart, hogy a kínai kormány kémkedni próbál a Team GB tagjai után. 

A The Guardian beszámolója szerint nem tiltják meg a delegáció tagjainak, hogy a saját készüléküket használják, a szervezet ugyanakkor figyelmezteti az érintetteket, hogy ezt ne tegyék, mert attól tartanak, hogy a kínai hatóságok kémprogramokat telepíthetnek a berendezésekre a személyes adatok eléréséért, vagy a jövőbeni tevékenységek nyomon követéséért.

A 2022-es téli olimpia február 4-e és 20-a között lesz Pekingben Forrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Xie Jianfei

Gyakorlati tanácsokat kaptak a tagok, hogy maguk dönthessenek arról, elviszik-e magukkal Kínába a személyes telefonjukat vagy sem. Aki úgy dönt, hogy otthon hagyja a telefonját, annak a szövetség ideiglenes eszközt biztosít.

A Holland Oliimpiai Bizottság ennél is tovább ment, a szervezet egyenesen felszólította a sportolóit, hogy ne vigyék magukkal elektronikus eszközeiket a pekingi téli olimpia helyszínére.