Hiába dobott kilencnyilast, kiesett a címvédő a dartsvilágbajnokságon - videó

European Darts Championship Sports EM PDC Dart Jubilation Brit Englishman Lettering Jersey Imprint The Iceman Horizontal DARTS EUROPEAN CHAMPIONSHIP GESTURES
27 October 2019, Lower Saxony, Göttingen: Darts: PDC European Championship, semi-final in the Lokhalle. Gerwyn Price from England gestures in the game against Smith. Price has reached the final of the European Championship. Photo: Swen Pförtner/dpa (Photo by Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába játszott jól, döntő szettben kiesett a címvédő Gerwyn Price a londoni dartsvilágbajnokságon. Peter Wright bár borzasztóan kezdett, végül döntő szettben továbbjutott a másik vasárnapi mérkőzésen.

A címvédő korábbi rögbijátékos walesi Price Michael Smith ellen állt a tábla elé. A két játékos végig fej-fej mellett haladt, hiába játszott Price olykor szenzációsan, az egyenletesen teljesítő Smitht nem tudta leszakítani.

A negyedik legben Price egy kilencnyilas, tökéletes játékkal is előrukkolt.

4:3-as vezetésnél Price-nak két nyila volt a meccs megnyeréséhez, de mindkétszer elrontotta a dupla tízes kiszállót, míg Smith nem tévesztett dupla 8-ra. A lélektani előnyt rögtön egy breakkel használta ki Smith, majd a saját kezdése után egy 126-os kiszállóról bullal zárta le a leget, és Price ugyan még hozta a saját kezdését, de a negyedik legben már nem tudta megakadályozni az angol győzelmét.

A másik szombat esti negyeddöntőben a korábbi világbajnok, skót Peter Wright az angol Callan Rydz ellen lépett a pódiumra. Wright szörnyű kiszállózással kezdett, az első tíz alkalomból csak kétszer járt sikerrel, így az angol 2-0-s szettelőnybe került. Ezt követően azonban beindult Wright, előbb feljött 3-2-re, majd egyenlített, majd döntő szettben megnyerte a mérkőzést.

Az elődöntőben a Wright egy másik skót világbajnokkal, a 2015-ben és 2016-ban is győztes Gary Andersonnal csaphat össze.