Vágólapra másolva!
A Milák Kristófot olimpiai bajnoki címig vezető mesteredző, Selmeci Attila jelenleg a szövetség edzőbizottságának vezetőjeként próbálja előre mozdítani a magyar úszósport ügyét.

Az M4 Sport hétfői Sporthíradó című műsorában elhangzott, hogy a 64 éves szakember néhány napja ünnepelte a születésnapját, de mint elárulta, rendhagyóan, karanténban, miután elkapta a koronavírust. Most azonban már jól van - tette hozzá.

A tréner és a 200 méter pillangó tokiói bajnokának útjai az ötkarikás játékok után elváltak, s ahogy most fogalmazott, ahogy múlik az idő, egyre jobban felértékelődik benne az a nyolc év, amelyet Milákkal közösen dolgozva töltött.

- nyilatkozott Selmeci Attila, hozzátéve: reméli, hogy Milák az új edzőjével ugyanolyan sikeresen fogja folytatni a pályafutását. A 21 éves úszó jelenleg Virth Balázs irányításával készül.

Selmeci Attila új ötlettel állt elő Forrás: musz.hu/

A mesteredző többször is megnézte az M4 Sport saját gyártású, A jóslat című dokumentumfilmjét, amely 2017-től egészen a nyári tokiói beteljesülésig kísérte végig a pillangóúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnokának kivételes és tanulságos történetét.

"Az alkotás reális képet adott arról, hogy az elmúlt években elénk került sok nehézséget hogyan oldottuk meg.

Szerintem aki megnézte ezt a filmet, már máshogy látja egy világklasszis versenyző sikereit, hogy ahhoz milyen napi harcok, konfliktusok árán vezetett az út" - mondta.

Selmeci Attila változatlanul a honvédos edzők tanácsadója, január elején pedig az edzőbizottság vezetésével bízta meg a Magyar Úszó Szövetség elnöksége. Utóbbi munkával kapcsolatban elmondta, hogy az edzőbizottság elsődleges célja a szövetségi kapitány segítése, emellett pedig feladata a magyar úszósport fejlesztése is.

- nyilatkozott Selmeci Attila.

Jövőjével kapcsolatban a tréner úgy fogalmazott: bár jelenleg nincs saját csoportja, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy valamikor még foglalkozik tehetséges úszókkal, amennyiben egészsége, fizikai állapota engedi, áll a kihívás elé.