A koronavírusos Van Gerwen: Mindenkit becsaphattam volna, de tükörbe szeretnék nézni

Unibet Darts Premier League
MILTON KEYNES, ENGLAND - MAY 28: Michael van Gerwen of The Netherlands reacts in his Semi-Final match against Jonny Clayton of Wales during Night 17 of the Unibet Premier League Darts at Marshall Arena on May 28, 2021 in Milton Keynes, England. (Photo by Alex Burstow/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Michael van Gerwen visszalépett a PDC-dartsvilágbajnokságtól, mivel pozitív koronavírustesztet produkált. A háromszoros világbajnok nem titkolja, nagyon csalódott, mérges a történtek miatt, és az AD Sportwereldnek kemény kritikát fogalmazott meg a verseny szervezőivel kapcsolatban.

Michael van Gerwen ellenfele Chris Dobey lett volna a legjobb 32 között, ám így riválisa játék nélkül továbbjutott. Gerwen Raymond van Barneveld és Vincent van der Voort után a harmadik holland, aki pozitív mintát adott a világbajnokság idején. Van der Voortnak szintén emiatt kellett visszalépnie, Barneveld viszont azután járt így, hogy a 64 között kikapott Rob Crosstól.

„Ez a legnagyobb rémálom, amit el lehet képzelni.

Persze, az egészségünk a legfontosabb, de azért vagyunk itt, hogy megnyerjük a vébét. Most itt ülhetünk együtt Vincenttel (karanténban, a hotelben – a szerk.), de ezt egészen másképp képzeltük el. Ismétlem, ez tényleg a legnagyobb rémálom. Az egész családom szomorú, tudják, mit tettem értük, és

– nyilatkozta Van Gerwen az AD Sportwereldnek az nso.hu beszámolója szerint.

Michael van Gerwen nagyon csalódott Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Alex Burstow

A világranglista 3. helyezettje keményen bírálta a verseny szervezőit, amiért szerinte nem tesznek eleget a pozitív esetek minimalizálásának érdekében.

„A belépéskor mindennap ellenőrizniük kellett volna mindenkit, de nem tették meg, mert a brit kormány szerint nem kell. De a szervezeted és a világbajnokság érdekében azért jól jött volna...

A PDC mindig azzal védekezik, hogy betartja a kormány által előírt szabályokat, de szerintem alaposabban is megvizsgálhatták volna azokat. Nem elég erős az irányítás, olyan lyukas, mint egy szita, és most nagy árat fizettem érte. Nem csináltam semmi rosszat, és ettől még szörnyűbb az egész, sok időre van szükségem ahhoz, hogy megbékéljek a helyzettel."

A PDC szabályzata szerint a szurkolók és a technikai stáb tagjai oltási igazolvánnyal vagy negatív koronavírusteszt bemutatásával léphetnek be a világbajnokság helyszínére, az Alexandra Palace-ba. Michael van Gerwen azt is elmesélte az AD Sportwereldnek, hogy Vincent van der Voorttal még a reggelit is kihagyták a hotelben, mert úgy ítélték meg, túl zsúfolt az étterem. A klasszis nem tudja, hogyan kapták el a fertőzést, és nagyon sajnálja, hogy ők húzták a legrövidebbet.