Vágólapra másolva!
A 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésének lehetőségét nagy esélynek tekinti Deutsch Péter, a sportvilág egyik legnagyobb eseményét előkészítő, majd lebonyolító Budapest 2023 Nonprofit Zrt vezérigazgatója, aki a magyar atléták felkészülését elősegítő Kiemelt Atléta Program vezetője is.

Egyedülálló atlétikai esemény megrendezésére készül 2023-ban Magyarország, amely első alkalommal érdemelte ki, hogy szabadtéri világbajnokság házigazdája legyen. Deutsch Péter, a sportvilág egyik legnagyobb eseményét előkészítő, majd lebonyolító Budapest 2023 Nonprofit Zrt vezérigazgatója, aki egyszemélyben a magyar atléták felkészülését elősegítő Kiemelt Atléta Program vezetője is, a SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozott a 2023-as atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban, az interjút az atletika.hu ismerteti.

- nyilatkozta Deutsch Péter.

Magyarország minden fontos nemzetközi világversenyt megrendezett már az atlétikában, kivéve a szabadtéri világbajnokságot. Deutsch Péter szerint a fedettpályás vb-n és a szabadtéri Eb-n, az utánpótlás világversenyeken szerzett szakmai tapasztalat, a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon évente csiszolt rutin alapján a magyar atlétika felkészült és alkalmas a világbajnokság megrendezésére.

Ott dörömbölnek fiatalok a felnőtt mezőny ajtaján Forrás: Balogh David/Balogh_David

Kevesebb, mint 20 hónap választ el a BP2023 megnyitó ünnepségétől, és az előkészületekkel kapcsolatban a Budapest 2023 Nonprofit Zrt vezérigazgatója elárulta, hogy egy világbajnokság megrendezésének lehetősége sohasem csak arról a 10 napról szól, ameddig a rendezvény tart.

- mondta el Deutsch Péter. 2020-ban elindult a Kiemelt Atléta Program, 2021-ben pedig a Kölyökből Atléta program is, amelyek nevében is benne van, hogy az egyik az elit atlétikát, azaz a válogatottat, a másik pedig az utánpótlást célozza meg.

- nyilatkozta bizakodóan Deutsch Péter. Több mint 200 ország versenyzői jönnek majd Budapestre és a dobogós helyeken minden valószínűség szerint körülbelül 100 ország atlétái osztozhatnak.

- mondta el Deutsch Péter.

Farkas Petra nagy reménysége a magyar atlétikának Forrás: Makó Éva, MASZ

A KAP program vezetője optimista a világbajnokság általános sikerével kapcsolatban. Deutsch Péter szerint a tokiói olimpián a sportok királynője megőrizte kitüntetett szerepét, mivel a legsikeresebb sportág az atlétika volt, részben olyan európai világsztároknak köszönhetően, mint Mondo Duplantis svéd rúdugró, a norvég Jakob Ingebrigtsen és Karsten Warholm futók, a belga Sifan Hassan, aki két aranyérmet is nyert futóként Tokióban, vagy a magasugró Gianmarco Tamberi. Sőt, még a 100 méteres síkfutás olimpiai bajnoki címét is sikerült elhozni Európába az olasz Lamont Marcell Jacobsnak köszönhetően.

- nyilatkozta Deutsch Péter.

árulta el a KAP program vezetője a jövő évi világversenyekkel kapcsolatban.