Vágólapra másolva!
A Turi György körül a napokban kirobbant botrány tovább fokozódik, a Cárnak csúfolt edző beismerte, hogy nyakon vágott egy fiatal lányt, az Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolettet, aki nyolc éve a nagy port kavart Én, a szexmániás című könyvében már betekintést engedett az uszodák világának árnyoldalába.

Turi Györgyről, aki a mai napig a Magyar Úszószövetség szakmai alelnöke, a napokban egyre több korábbi tanítványa nyilatkozta azt, hogy brutális módszerekkel nevelte a tanítványait. A 24.hu-nak adott interjújában az edző beismerte, hogy az egyik fiatal tanítványát valóban megütötte.

"De nem azért ütünk, hogy fájjon, hanem, hogy figyeljen már oda, mert hiába kiabál az ember, a víz alatt nem érteni semmit, gumikötelezés közben meg a kezével a vas miatt nem tud odanyúlni az edző.

És igen, bevallom azt is, megütöttem egy lányt is. Szepesi Nikit. Nyakon vágtam" -

vallotta be Turi György.

"Ennek is megvan az oka. Az uszodai nagycsoport többségében 14-20 éves fiúk és lányok zárt közössége. Ezek a változó, felbolydult hormonháztartású gyerekek olykor olyan cselekedeteket hajtottak végre, olyan magatartást tanúsítottak, amely minden határt átlépett.

És igen, ritkán, de előfordult, hogy végleg elfogyott a pedagógiai eszköztáram.

Azonban soha nem fogom a múltat, a szememre hányt eseteket egyesével, részletekbe menően felhánytorgatni, a versenyzőim szennyesét kiteregetni" - magyarázta meg erőszakos viselkedésének az okát.