Először ülésezett az Úszó Szövetség a sportolókat verő Turi György miatt

Turi György Foglalkozás gesztikulál mesteredző MOZOG sportvezető SZEMÉLY
Turi Györgyöt személyesen is szeretné meghallgatni a bizottság
Vágólapra másolva!
A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint csütörtökön először ülésezett az úszóbotrányba keveredő Turi György mesteredző tevékenységével foglalkozó bizottság. A testület abban állapodott meg, hogy legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni az üggyel kapcsolatban, és személyesen is kívánnak találkozni Turi Györggyel.

Csütörtök délután megtartotta első ülését a Magyar Úszó Szövetség által életre hívott, a Turi György mesteredző tevékenységét vizsgáló öttagú bizottság.

A testület, melynek elnöke:

  • dr. Ugrin Tamás ügyvéd

tagjai:

  • Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottság vezetője, kommunikációs szakértő
  • dr. Tausz Katalin szociológus
  • Becsky András, a MÚSZ alelnöke
  • Bohus Richárd olimpikon, világ- és Európa-bajnoki érmes, a sportolói bizottság elnöke

megállapodott a meghívandó sportolók névsorában: legalább húsz versenyzőt kívánnak meghallgatni, kívánság esetén a női úszókkal kizárólag a bizottság két hölgytagja beszélget majd.

Turi Györgyöt személyesen is szeretné meghallgatni a bizottság Forrás: MTI/Illyés Tibor

A testület természetesen személyesen kíván találkozni Turi Györggyel is, illetve akár személyes meghallgatásokon, akár írásban szeretne további véleményeket kapni közvetlenül nem érintett, ám az ügyre rálátással bíró tanúktól (szülők, edzők, sportszakemberek).

A bizottság, amennyiben a tervezett menetrendet sikerül megvalósítani, akár már december közepére elkészülhet a jelentésével.

A testület ugyanakkor a konkrét ügyön túl további javaslatokat kíván tenni a MÚSZ elnöksége részére, az esetleges problémás edzői viselkedések, módszerek felderítésére, anonim sportolói és edzői kérdőívek összeállítására, az edzők rendelkezésére álló sportpszichológus alkalmazására.

Emellett a jelenleg is működő, bármelyik fiatal úszó számára élő bejelentési lehetőségen túl a gyermekvédelmi bizottság a jövőben végig látogatja a fővárosi és vidéki klubokat, és elégedettségi felméréseket végez a versenyzők körében.