Budapestről Veronába: Mesebeli tájakon tekernek majd Valter Attiláék

Horizontal HEADSHOT
Valter Attila miatt egyre többen kezdenek kerékpározni Magyarországon
Vágólapra másolva!
Veronai időfutammal zárul a jövő évi Giro d'Italia kerékpáros körverseny, amelynek első három etapját Magyarországon rendezik május 6-8-án.

A rendező RCS Sport csütörtökön jelentette be, hogy az utolsó, 21. etapon egyenkénti indítású, 17,1 kilométeres távot kell leküzdeniük a versenyzőknek.

Azt már korábban közölték, hogy a május 29-én záruló viadalon a sprinterek hét sík, a hegyimenők pedig hat szakaszon csaphatnak össze egymással. A veronai mellett lesz egy 9,2 kilométeres budapesti időfutam is, a maradék hat résztáv pedig dombos lesz, ami a hosszú szökéseknek kedvezhet.

A három magyarországi etap útvonalát múlt szerdán jelentették be hivatalosan: a Budapest-Visegrád és a Kaposvár-Balatonfüred távok között rendezik a budapesti időfutamot. A két normál szakaszon - a nyitóetapot befejező visegrádi emelkedő ellenére - mezőnyhajrát valószínűsítenek.

Valter Attila kiválóan versenyzett az idei Giro d'Italián Forrás: AFP/Luca Bettini

Az összetett éllovast illető rózsaszín trikót idén három napig viselő Valter Attila korábban arról beszélt, hogy a visegrádi a kedvenc edzőhelyszíne, és minden nap úgy kel fel, hogy a nyitóetapot megnyerve újra felölthesse a legendás Maglia Rosát.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

A 2022-es Giro d'Italia magyarországi szakaszai:
1. szakasz, május 6., péntek: Budapest-Visegrád, 195 km
2. szakasz, május 7., szombat: Budapest, 9,2 km, időfutam
3. szakasz, május 8., vasárnap: Kaposvár-Balatonfüred, 201 km