Vágólapra másolva!
Az úszónő szerint abúzussal vádolt egykori edzője megszerkesztett levélrészletre hivatkozva védekezik. Szilágyi Liliána előáll a teljes igazsággal - írja a Ripost.

Kőkeményen fogalmaz Szilágyi Liliána a volt edzője, Turi György körül kialakult botrányban.

A 24 éves, Eb-ezüstérmes úszónő a YouTube-on többek között elmondta:

Turi a megkérdezése nélkül keverte bele a nevét a botrányba.

A Cseh László és több más sportoló által fizikai és lelki kínzásokkal vádolt úszóedző a 24.hu-n többek között azzal reagált a vele kapcsolatban felhozott ügyekre, hogy idézte a Szilágyitól kapott kedves sms-üzeneteket.

Az úszónő most két dolgot akart tisztázni: egyrészt, hogy „az említett levél valóban létezik, ám Turi György egy nagyon kis szeletet idézett, pontosabban szerkesztett össze az általam leírtakból, amely ráadásul egy magánjellegű beszélgetés volt."

Szilágyi Liliána ígérete szerint később az ominózus levelezésük teljes tartalmát és körülményeit is nyilvánosságra hozza.

Másrészt hangsúlyozza:

„Teljes mellszélességgel kiállok a sporttársaim és sorstársaim mellett. Azok mellett, akik már megszólaltak, és akik még meg fognak. Elítélek minden abúzust, uszodán belül vagy kívül, az élet minden területén. Az abuzáló edzőknek, szakembereknek nincs helye a sportban – sem."