Sorra döntötte az egyéni rekordjait a mádi óriás az erős emberek amerikai versenyén

Juhász Péter, strongman,
Juhász Péter az autócipelésben is megdöntötte eddigi legjobbját
Vágólapra másolva!
Juhász Péter a 21. helyen zárt a floridai Daytona Beach-en rendezett Official Strongman Games nevű verseny nyílt kategóriájában. Ha maga a helyezés nem is tűnik első pillantásra kiemelkedőnek, sokkal fontosabb, hogy a mádi óriás több számban is meg tudta javítani az egyéni rekordját.

"Karrierem eddigi legnagyobb megmérettetése volt, mind a súlyok, mind a mezőny
tekintetében" – idézi a Prémium Média az Official Strongman Gamesre visszatekintve Juhász Pétert. A verseny az amatőr erősemberek legkomolyabb seregszemléjének számít Észak-Amerikában, és így világszerte is.

"A 21. hely lehet önmagában nem hangzik jól, az kicsit vacak érzés, hogy tudom, ha a rönknyomásnál legalább egy ismétlésig eljutok, akkor a 14-15. hely környékén zárok. Amikor ennyi pontot lehet egy versenyszámért kapni és az eleje nem indul jól, utána már nagyon nehéz visszatornászni magát az embernek, főképp egy ilyen mezőnyben" – tette hozzá a Tiszaújvárosban főállású tűzoltóként dolgozó sportember, aki amondó, eredménytől függetlenül rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett, az élményekről nem is beszélve.

Juhász Péter az autócipelésben is megdöntötte eddigi legjobbját Forrás: Prémium Média

És persze az eredményekről! Rönknyomásban 160 kiló volt a legjobbja eddig, ezúttal rögtön 165 kilóval kellett kezdeni, ahol autócipelésben is 420-430 kilóig jutott, most viszont közel 460 kilós teherrel a vállain kellett megtennie a kijelölt távot. Legjobban a vegyespakolás ment Juhásznak, amiben a 7-8. helyen végzett a közel 40 versenyzőt felvonultató mezőnyben.

Juhász Péter elmondta, ezek az eredmények majd' másfél évtized kemény munkájának a gyümölcsei. A mádi erős ember csak idén 15 különböző versenyen szerepelt, köztük több európai meghívásos versenyen is.

Juhász Péter elégedetten térhetett haza az Egyesült Államokból Forrás: Prémium Média

"A következő idényben szeretnék a lehető legtöbb nemzetközi versenyen elindulni, mert azt érzem ez a fejlődés útja" - mondta Juhász Péter, aki természetesen a hazai viadalokat sem fogja azért elhanyagolni.