Brutális kiütéssel búcsúzott az MMA történetének egyik legnagyobb harcosa - videó

MMA. Fedor Emelianenko vs. Fabio Maldonado combat fight Horizontal
2875232 06/18/2016 Fedor Emelianenko (Russia) and Fabio Maldonado (Brazil), right, during a mixed martial arts fight at Fight Nights Global 50 at Sibur Arena in St. Petersburg. Mikhail Kireev/Sputnik (Photo by Mikhail Kireev / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
A kevert harcművészetek (MMA) 45 éves orosz legendája, Fedor Emelianenko a Bellator 269 moszkvai gáláján talán utoljára mutatta meg, hogy miért őt tartják a legnagyobbnak.

A nehézsúlyú orosz harcos, aki karrierje során szambóban és dzsúdóban is megmutatta magát, előbbiben minden idők egyik legjobbjaként tartják számon, több mint öt év után lépett ketrecbe szülőföldjén, Oroszországban. A moszkvai gálán a 35 éves, 15 győzelem mellett 8 vereséget számláló amerilkai Timothy Johnson volt az ellenfele, aki megsebezni ugyan megtudta a legendát, de ahhoz már kevés volt a tudása és az ereje, hogy akár egyetlen ötperces menetet is kihúzzon ellene. Fedor az első felvonás negyedik percében egy brutális kombinációval vetett véget a küzdelemnek.

Johnson, mint egy zsák, úgy dőlt el, nem is volt szükség további ütésekre, a mérkőzés vezetőbírója rögtön jelezte, hogy itt a vége.

Fedornak ez volt karriejre 40. profi MMA-győzelme, emellett 6 vereséget és egy félbeszakadt mérkőzést számlál. Bár a szerződésében még van egy mérkőzés, de már utalt rá, hogy valószínűleg ez a hazai közönség előtt bemutatott minőségi kiütés volt az utolsó akció, amit az oktagonban láthattunk tőle.