Wildernek eltört a karja a Fury elleni vereség során

Tyson Fury v Deontay Wilder GettyImageRank2 arts culture and entertainment celebrities Horizontal SPORT BOXING
LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 09: (L-R) Tyson Fury and referee Russell Mora look on after Deontay Wilder took a knee that Mora ruled was a slip in the sixth round of their WBC heavyweight title fight at T-Mobile Arena on October 9, 2021 in Las Vegas, Nevada. Fury retained his title with an 11th-round knockout. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Deontay Wilder szombat éjjel másodszor is kikapott a brit Tyson Furytól, és az amerikai bokszoló a vereség mellett még egy komoly sérülést is összeszedett.

A két nehézsúlyú bokszoló harmadik alkalommal csapott összet, és az első meccsük döntetlenje után ezúttal is a brit harcos győzött, méghozzá egy brutális K.O.-val a 11. menetben.

A mérkőzés után Malik Scott, Wilder edzője elmondta, hogy tanítványa nem úszta meg sérülés nélkül az összecsapást.

"Amint vége lett a meccsnek, azonnal átadtuk az orvosoknak.

De az élet megy tovább" - mondta az edző.

Wilder a sérülsek mellett az újabb vereséget is rosszul viselte.

Deontay Wilder (jobbra) másodszor kapott ki Tyson Furytól Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Ethan Miller

"Odamentem hozzá, hogy kezet rázzak vele, és azt mondjam, hogy 'szép volt', mire ő így reagált: 'Nem, nem tisztellek téged'. Ő csak egy sértődött vesztes. Biztos vagyok benne, hogy nem ő az első, és nem is az utolsó, aki így viselkedik hasonló szituációban" - idézi Furyt a Profiboksz.hu szaklap.

"Wilder egy kemény fickó, aki komoly ütésekkel kapott el. Ha nem lett volna Sugar Hill (Fury edzője - a szerk.) Amerika és Detroit fia, akkor ma este nem bírtam volna végig ezt a meccset.

Nagyszerű küzdelem volt, olyan jó, mint bármelyik korábbi trilógia a történelemben. Remélem, 2021. október 9. be fog vonulni a sporttörténelembe. Mindig is azt mondtam, hogy én vagyok a világ legjobbja, Wilder pedig a második" - tette még hozzá a brit bajnok.

Wilder szerint azonban a mérkőzés csak arról szólt, hogy a 125 kilós Fury az állandó támaszkodásaival és fogásaival kifárassza őt, és ez sikerült is neki. Az említett Profiboksz.hu ugyanakkor megjegyzi, hogy Wilder a 6. felvonás után már csak egyetlen menetet nyert meg a pontozóknál.