Antal Dániel kikapott a birkózó-világbajnokság selejtezőjében

Antal Dániel, birkózás
Antal Dániel ezüstérmes a lengyelországi szabadfogású birkózóversenyen
Vágólapra másolva!
Nem sikerült Antal Dániel bemutatkozása az oslói birkózó-világbajnokságon, mivel technikai tussal kikapott a szabadfogású 70 kilogrammosok selejtezőjében és kiesett.

Az újpestiek 25 éves versenyzője a négy magyar szabadfogású közül utolsóként lépett szőnyegre a norvég fővárosban, ahol ő sem járt nagyobb sikerrel, mint csapattársai. Az ukrán Ivan Kuszjak ugyanis lényegesen jobb volt nála, korán nagy előnyre tett szert, és végül 12-2-es technikai tussal győzött.

Az U23-as korosztályban Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán birkózó a mérkőzést egy négypontos dobással indította, amelyre a bírók csak két pontot ítéltek, de - az ukránok kérése után - a videóbíró segítségével a második két pontot is megadták. A folytatásban is Kuszjak volt fölényben, lábratámadást követően levitte Antalt, nem sokkal később pedig pároslábra támadással újra földre vitte a magyart. Az első menet végén az újpesti birkózó le tudta védeni ellenfele lábramenését, és egy felülkerekedéssel 8-2-re szépített.

Antal Dániel kikapott a birkózó-világbajnokság selejtezőjében Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

A szünet után sem változott a mérkőzés képe, Kuszjak uralta a szőnyeget, és gyorsan egy újabb lábratámadásból szerzett két pontot, így már csak két pont választotta el a technikai tustól. Kuszjak a szükséges pontokat két kiléptetéssel gyorsan meg is szerezte, ezzel alig négy perc alatt lezárta a mérkőzést.

Antal így már csak a keddi vigaszági folytatásban reménykedhetett, amihez az ukrán birkózónak a fináléig kellett volna jutnia. Kuszjak azonban már a nyolcaddöntőben kikapott az Ázsia-bajnokság mongol bronzérmesétől, Batmagnai Batchuluuntól, ezzel az UTE sportolója számára véget ért a torna.

Az ő kiesése egyúttal a magyar szabadfogású csapat szereplésének végét is jelenti. A négyfős válogatott győzelem nélkül tér haza, mivel szombaton Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) és Kuramagomedov Murad (74 kg), vasárnap pedig Vida Csaba (79 kg) is az első meccsén veszített és kiesett.