Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szenzáció: Tinédzserek jutottak a US Open döntőjébe - videó

Emma Raducanu US Open tenisz
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 09: Emma Raducanu of Great Britain celebrates defeating Maria Sakkari of Greece during their Women’s Singles semifinals match on Day Eleven of the 2021 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 09, 2021 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. Elsa/Getty Images/AFP (Photo by ELSA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Szinte hihetetlen, hogy egy 18 és egy 19 éves teniszező játssza a női finálét szombaton New Yorkban, márpedig Emma Raducanu és Leylah Fernández személyében két tinédzser jutott be a 128 teniszező közül a US Open döntőjébe.

Egészen elképesztő dolgoknak lehetünk szemtanúi a női versenyben az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon. A 18 éves, román és kínai szülőktől származó, brit színekben versenyző Emma Raducanu szettveszteség nélkül jutott be a döntőbe.

A fiatal tinédzser a selejtezőből indult, azaz az elmúlt három hétben nem hat, hanem kilenc mérkőzést nyert meg. A legjobb négy között a görög Maria Sakkarit búcsúztatta kevesebb mint másfél óra alatt. Két nappal a 17. kiemelt legyőzése előtt pedig a 11. kiemelt, olimpiai bajnok Belinda Bencic ellen sem töltött több időt pályán.

A legtöbb időt, 97 percet a selejtező 2. körében, a grúz Mariam Bolkvadze ellen kellett teniszeznie, vagyis hihetetlen magabiztossággal jutott be a fináléba a világranglista 150. helyezettje. Raducanu korábban Wimbledonban a nyolcaddöntőig jutott, korábban ez volt az egyetlen főtáblás szereplése Grand Slam-tornán.

Még ennyi előjele sem volt a kanadai Leylah Fernández döntőbe jutásának. A 19 éves fiatal Raducanunál sokkal nehezebb úton jutott el a végjátékba. Naomi Oszaka, Angelique Kerber, Elina Svitolina és Aryna Sabalenka egyaránt olyan nevek, akiket külön-külön is nehéz legyőzni, egymás után pedig pláne.

Fernándeznek ez összejött, ráadásul mindannyiuk ellen döntő szettben kellett kiharcolnia a továbbjutást. A kanadai sikerrel járt, így várhatja a szombat esti, Raducanu elleni finálét.

Mindent egy helyen az Eb-ről