Vágólapra másolva!
A 18 éves brit Emma Raducanu nyerte meg a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét. A fiatal játékos szenzációs sikerét még az angol királynő is méltatta a közösségi médiában.

"Bár egyetlen szettet sem veszítettem, sok nehézséggel kellett szembenéznem minden mérkőzésemen, és fontosnak tartom, hogy ezeken túljutottam. Azt hiszem, amit nagyon jól csináltam ezen a tornán, az a nyomásgyakorlás volt azokban a pillanatokban, amikor nagyon kellett" - nyilatkozta Raducanu, akinek Erzsébet királynő is gratulált a közösségi oldalán.

Hozzátette, hihetetlenül nehéz, magas színvonalú mérkőzést játszottak, amely során mindig csak arra összpontosított, amit az adott pillanatban tennie kellett, és a nehéz helyzetekben ez is sokat segített neki. Mint mondta, mindig arról álmodozott, hogy Grand Slam-tornát nyer, és mivel most sikerült, ez egy valóra vált álom számára.

fűzte hozzá a győztes.

A győztes brit Emma Raducanu ünnepel a bajnoki trófeával Forrás: MTI/EPA/John G. Mabanglo

Döntőbeli ellenfele, Fernandez úgy fogalmazott, sajnos túlságosan sokat hibázott a kulcsfontosságú pillanatokban, és ellenfele kihasználta ezt.

"Remélem, egyszer újra itt lehetek a döntőben, és a megfelelő trófeával távozhatok" - mondta a kanadai, aki második helyezettként is kapott egy kupát.

Eredmény, női egyes, döntő:
Emma Raducanu (brit)-Leylah Fernandez (kanadai) 6:4, 6:3