Kétéves kényszerpihenő után ismét visszatér a Grand Slam-bajnok teniszező

Horizontal
Argentina's Juan Martin del Potro reacts during his men's singles first round match against Chile's Nicolas Jarry on day three of The Roland Garros 2019 French Open tennis tournament in Paris on May 28, 2019. (Photo by Thomas SAMSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Kétéves kényszerpihenő után, jövőre ismét visszatér Juan Martin Del Potro, az argentinok Grand Slam-bajnok teniszezője.

A US Open 2009-es győztese a 2019-es londoni tornán vált harcképtelenné - eltört a térdkalácsa a Queen's Clubban -, és azóta három térdműtéten esett át, legutóbb idén márciusban operálták meg.

"Hiszek abban, hogy ez az időszak is véget ér egyszer" - jelentette ki a 32 éves játékos. - "A hozzáállásom egyben üzenet a gyerekeknek és világszerte a sportolóknak, hogy sosem szabad feladni."

Juan Martin del Potro ismét visszatér Forrás: AFP/Thomas Samson

Del Potro jelenleg New Yorkban tartózkodik, és a napokban ütögetett kicsit a legendás John McEnroe-val az egyik edzőpályán.

"Jó újra itt lenni, és nagy élmény Johnnal teniszezni. Részben miatta jöttem most ide, jövőre viszont már főszereplőként szeretnék visszatérni" - tette hozzá a riói olimpia ezüst- és a londoni játékok bronzérmese, akinek van gyakorlata a sérülés utáni visszatérésben, ugyanis csuklóműtétjei miatt csaknem három évet hagyott ki.