A párizsi olimpiára a tokióihoz hasonlóan erős birkózócsapat utazhat

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok kézilabda Tokió, 2021.08.02. birkózás, Lőrincz Tamás
Tokió, 2021. augusztus 2. Lőrincz Tamás (j) az iráni Mohammedali Geraei ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 2-án. Lőrincz Tamás győzött és bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Ancsin László, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) új főtitkára szerint a párizsi olimpiára a tokióihoz hasonló, erős csapat utazhat.

Ancsin László szeptember elsején vette át a főtitkári teendőket Farkas Tibortól, akinek a tokiói olimpiával lejárt a szerződése.

Ancsin, aki több mint 10 éve az MBSZ elnökségi tagja, az M4 Sport Sporthíradóban kedden elmondta, hogy eddigi döntéshozói feladatkörét most az előkészítési és a végrehajtási munkálatok fogják felváltani. Hozzátette, a hivatali munka nem idegen számára, 25 évig dolgozott a közigazgatásban.

- mondta az újonnan kinevezett főtitkár a birkózás megítéléséről.

Lőrincz Tamás a magyar birkózósport csillaga volt a tokiói olimpián Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ancsin László - aki a Magyar Szumó Szövetség elnöke is - ugyanakkor kiemelte,

hogy a tapasztalt versenyzőket lassan leváltják a fiatalabb, kevésbé rutinos birkózók, ezért gyengébb időszakra számít.

A 2024-es párizsi olimpiára viszont az ideihez hasonlóan erős csapatban reménykedik - Tokióban egy-egy arany- és ezüstérem mellett egy ötödik helyet szereztek a magyarok -, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adta új lehetőségek miatt a hazai versenyzők "felemelkedésére" számít.